ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ? «2011 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΔΒΚ» ΚΗΡΥΞΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Η μητέρα πατρίδα πάντοτε ο βασικός συντελεστής της Τουρκοκυπριακής κοινότητας

Η Τουρκία στην προσπάθεια τουριστικής στήριξης στην ύπαρξη της ΤΔΒΚ που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε μια ατμόσφαιρα κυρώσεων , κήρυξε το 2011 ως «Χρονιά της ΤΔΒΚ».
Η συμφωνία ανακήρυξης της Τουρκοκυπριακής χρονιάς θα υπογραφεί στις 27 Δεκεμβρίου στην Ankara παρατήρησε ο Πρωθυπουργός της ΤΔΒΚ İrsen Kiçük και πρόσθεσε πώς την τελετή υπογραφής θα τιμήσουν εκτός του ιδίου και με….
την συμμετοχή των εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου.
Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές της υπόθεσης αυτής και κατ αρχήν τον Πρωθυπουργό Recep Tayyip Erdoğan τόνισε ο Küçük στις δηλώσεις του και συμπλήρωσε ότι, η σημερινή εικόνα που εκθέτουν οι Τουρκοκυπριακές αερογραμμές ως μία βάση στην ανάπτυξη του τουρισμού και της επικοινωνίας σε μία χώρα υπό κυρώσεων , πραγματικά θλίβει όλους μας γι αυτό λοιπόν αποφασίσαμε την ίδρυση της νέας αεροπορικής εταιρίας την Πέμπτη.
Τα ποσοστά των μετοχών που θα διατεθούν είναι 60% της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, το 30% του κράτους και το 10% θα ανήκουν στις Τουρκικές Αερογραμμές.
Το 30% που έχει αναλάβει το κράτος δήλωσε ο Πρωθυπουργός της ΤΔΒΚ είναι προτρεπτικού χαρακτήρα και σε περίπτωση που η ιδιωτική πρωτοβουλία αναλάβει απόλυτα τον χειρισμό της διοίκησης του κλάδου αυτού τότε το κράτος μπορεί κάλλιστα να εκμηδενίσει το 30% των μετοχών της.

Turkish Radio Television

NEWSN.WORDPRESS.COM

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *