0-3: «Ερυθρόλευκο» μπρέικ τίτλου στη Μίκρα με σούπερ Τζούριτς

Ο Ολυμπιακός κατάφερε σε εκπληκτικό ματς να “σπάσει” για δεύτερη φορά την έδρα του Ηρακλή τον οποίο κέρδισε με 3-0 σετ. Οι «ερυθρόλευκοι» με έναν εκπληκτικό Δημήτρη Τζούριτς έκαναν το 2-0 στη σειρά και πλέον θέλουν ακόμα μια νίκη για να κατακτήσουν το τρίτο σερί πρωτάθλημα τους και να κάνουν το ντάμπλ φέτος.
Δυνατά ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός που βρέθηκε να προηγείται γρήγορα-γρήγορα με 1-4 του Ηρακλή χάρη στους Ντεσπέιν και Τζούριτς. Ο «Γηραιός» ξεκίνησε νωθρά το ματς και…..
αυτό ανάγκασε τον Φρέντι Μπρούκς να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ ώστε να «ξυπνήσει» τους παίκτες του. Οι «κυανόλευκοι» όμως βρίσκονταν εκτός ρυθμού και η διαφορά μεγάλωσε, φτάνοντας στο 8-3 υπέρ της ομάδας του Γιάννη Καλμαζίδη.

Το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ του Μπρουκς αφύπνισε τον Ηρακλή και με πρωταγωνιστές τους Μπίλινγκς, Κανέλλο και Προύσαλη κάλυψαν την διαφορά φτάνοντας το σκορ στο 12-13, εκμεταλλευόμενοι τις λάθος υποδοχές των «ερυθρολεύκων».

Κάπου εκεί, ο Τζούριτς ανέλαβε δράση. Ο διαγώνιος του Ολυμπιακού με τους πολύτιμους πόντους του έδωσε αέρα 6 πόντων, 21-15. Ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να αντιδράσει και οι Πειραιώτες κέρδισαν έπειτα από αρκετό καιρό, πρώτο σετ, εύκολα με 25-17.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι καλύτερα και βρέθηκε μπροστά με 0-2, όμως ο Ηρακλής κατάφερε με Όουενς και Μπίλινγκς να φέρει το ματς στα ίσα(4-4, 6-6) και να πάει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενος με 8-7.

Σε εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο και καμία δεν έδειχνε να μπορεί να ξεφύγει. Χάρη στα δυνατά καρφιά του Μπίλινγκς αλλά και τις επιθετικές απαντήσεις από τον Τζούριτς, το ματς εξελίχθηκε σε προσωπική μονομαχία των δύο παικτών που είχαν υψηλά ποσοστά σε πόντους (16-15).

Όταν το σκορ έφτασε στο 19-19, ένα κρίσιμο λάθος από τη πλευρά του Ηρακλή αρκούσε στον Ολυμπιακό ώστε να πάρει κεφάλι στο σκορ με ένα πόντο διαφορά. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν, δύσκολα μεν, στο 25-23 και στο 2-0 στα σετ.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε όπως και το δεύτερο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 0-2 χάρη σε Τζούριτς και Φιλίποφ, αλλά γρήγορα ο Ηρακλής έφερε το ματς στα ίσα (4-4), πριν πάει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενος με 8-7. Ύστερα οι δύο ομάδες όπως και στο προηγούμενο σετ δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν και πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, μέχρι το 13-12 όταν και με ένα καρφί του Όουενς ο «Γηραιός» πήρε διαφορά 2 πόντων(14-12). Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε και με τον Τζούριτς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 18-18, όμως ο Ηρακλής ξαναπήρε προβάδισμα δύο πόντων (22-20).

Ο Ολυμπιακός όμως με έναν εκπληκτικό Τζούριτς κατάφερε να γυρίσει το ματς και να ισοφαρίσει σε 24-24. Το ματς ήταν για γερά νεύρα καθώς καμία ομάδα δεν έλεγε να τα παρατήσει, οι «ερυθρόλευκοι» ύστερα από εφτά χαμένα ματς μπολ, κατάφεραν να πάρουν και το τρίτο σετ με 33-35 και έτσι να κάνουν το 2-0 στη σειρά.

Τα σετ: 17-25, 23-25, 33-35

http://www.balla.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    12:31 εσυ ρε φιλε παιρνεις ποσοστα σε καθε νικη του Ολυμπιακου και χαιρεσαι τοσο ; Κοιτα εδω που βουλιαζει η Ελλαδα και ασε τις ομαδες…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΕΛΑΤΕ 500 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΑ.

    ΕΛΑΤΕ 500 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΑ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΓΡΙΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΟΥΤΣΑ…ΕΝΑ VOLLEY ΕΙΧΑΤΕ…ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥ..3 ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΕΙΣΤΕ ΕΞ' ΑΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ…ΕΤΣΙ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ…ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΒΑΖΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ….ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΩΤΟΙ…ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΚΟ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!!!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *