Ολλανδικός “περίπατος” στον μικρό τελικό και Βραζιλία – Ολλανδία 0-3

Η Ολλανδία κατέκτησε την 3η θέση στο Μουντιάλ 2014, καθώς νίκησε με 3-0 την Βραζιλία στον μικρό τελικό της Μπραζίλια, χάρη σε τέρματα των Ρόμπιν φαν Πέρσι και Ντάλεϊ Μπλιντ στα πρώτα λεπτά και αυτό του Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ στο 91′.

Η πρώτη φορά στην ιστορία που οι “Oranje” τερματίζουν 3οι, καθώς στα ημιτελικά έχουν πάει 4 φορές, στις 3 πήγαν τελικό και στη μία που έπαιξαν μικρό τελικό έχασαν από τους Κροάτες το 1998 στην Γαλλία.

Ρεκόρ από την μία, με τον Μίχαελ Φορμ να μπαίνει τιμητικά στο 93′ και την Ολλανδία να γίνεται η πρώτη που χρησιμοποιεί και τους 23 παίκτες της στο Μουντιάλ (παλαιότερα ήταν 22), ενώ από την άλλη αρνητικό ρεκόρ, με την Βραζιλία να είναι η διοργανώτρια που έχει δεχτεί τα περισσότερα τέρματα (14, τα 10 στα δύο τελευταία ματς).

Η Βραζιλία ξεκίνησε… μουδιασμένη, κάτι που φάνταζε λογικό μετά το σοκ του 1-7 και ο Ρόμπεν πήρε φόρα αναγκάζοντας τον Τιάγκο Σίλβα να τον ανατρέψει, αν και τελευταίος παίκτης. Ήταν εκτός περιοχής το φάουλ, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και κίτρινη κάρτα αντί για κόκκινη, με τον Φαν Πέρσι από τα 11 βήματα να ανοίγει το σκορ.

Το δεύτερο ολλανδικό γκολ δεν άργησε, ο Νταβίντ Λουίζ απέτυχε να “καθαρίσει” την φάση μετά από σέντρα του Ντε Γκουζμάν από δεξιά, ο Μπλιντ στο ύψος του πέναλτι κοντρόλαρε ανενόχλητος και σούταρε με το δεξί για το 0-2 στο 17′.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βραζιλία απλά σε δύο-τρεις περιπτώσεις απείλησε, αλλά τελικά δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία στο ματς, δεν είχε δυνάμεις, ψυχικές.

Ο Ρόμπεν συνέχισε τις κούρσες του, θα μπορούσε να έχει κερδίσει και ένα ακόμη πέναλτι (κανονικό αυτήν την φορά) και στο 91′ απλά ο Βαϊνάλντουμ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.

Η πρώτη φάση του αγώνα, το πέναλτι που κέρδισε η Ολλανδία, το οποίο δεν έγινε ποτέ, ο Τιάγκο Σίλβα κακώς δεν αποβλήθηκε, ο Φαν Πέρσι άνοιξε το σκορ από τα 11 βήματα.

Ο Αλγερινός διαιτητής, Τζαμέλ Χαϊμουντί, ήταν “για τα μπάζα” Στο 2′ δίνει πέναλτι μαρκάρισμα εκτός περιοχής και αντί να αποβάλλει τον Τιάγκο Σίλβα του έδωσε κίτρινη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *