1 εκατ. ευρώ κόστισε η αστυνόμευση της κυβέρνησης στην ΔΕΘ

Το 1 εκατ. ευρώ έφτασε το κόστος της αστυνόμευσης των εγκαινίων της ΔΕΘ….. σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης.

Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, σε επιστολή της προς τον υπουργό συμπεραίνει ότι «η αστυνομική παρουσία στα εγκαίνια της ΔΕΘ ήταν για άλλη μία χρονιά υπερβολική, με άσκοπη σωματική εξάντληση των εμπλεκόμενων συναδέλφων και υψηλό οικονομικό κόστος».

Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική οργάνωση το κόστος άγγιξε το 1 εκατ. ευρώ και κατασπαταλήθηκε στη μετακίνηση αστυνομικών από όλη την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη, στις περιπολίες μέσα στην πόλη αλλά και στη διαμονή και διατροφή των 4000 αστυνομικών πήραν μέρος στα αστυνομικά μέτρα.

Οι αστυνομικοί συμπληρώνουν ότι, αντί να εφαρμοστεί ένα οργανωμένο και ορθολογικό σχέδιο αστυνόμευσης της πόλης, μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες αστυνομικοί, όπου δημιουργούν «αλυσίδες» σε ολόκληρες λεωφόρους και οδούς της πόλης για να αποκλείουν την κυκλοφορία. Έτσι χάνεται το μέτρο της περιφρούρησης των πορειών «και καταλήγουμε στην κατά πόδας συνοδεία τους» συμπληρώνουν οι αστυνομικοί.

Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να αγοραστούν νέα οχήματα και να αποσυρθούν «επιτέλους τα λεωφορεία των διμοιριών της ΔΑΕΘ που διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα που διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα, ενώ έχουν μεγάλες φθορές και είναι επικίνδυνα» καταλήγουν οι αστυνομικοί στην επιστολή τους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *