Πτώση πάνω από 1% στην Wall, βουτιά στο πετρέλαιο


Οι πληροφορίες περί έρευνας των αρμόδιων αρχών για τα ομόλογα που έχουν εκδοθεί πάνω σε ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια καθώς και οι προβλέψεις του τεχνολογικού κολοσσού Cisco για χαμηλότερες των αναμενόμενων πωλήσεις έφεραν μία “γερή” διόρθωση στην Wall Street.

Έπειτα από αρχικές διακυμάνσεις σε ένα στενό εύρος, στις τελευταίες δυόμιη ώρες της συνεδρίασης ο Dow Jones υποχώρησε περίπου κατά 1,05%, κλείνοντας στις 10.783 μονάδες, στο ….
.

χαμηλότερο σημείο της βραδιάς.

Ακόμη μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες στον S&P 500 και στον Nasdaq, ενώ η μετοχή της Cisco υποχώρησε πάνω από 4,5%, με τους τίτλους ομίλων όπως η Citibank και η Ford να πέφτουν κατά 2% και πλέον, με αρκετές συναλλαγές.

Νωρίτερα η Ευρώπη έκλεινε …διχασμένη, καθώς ο Dax 30 στην Φρανκφούρτη κέρδισε πάνω από 1%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κάτι λιγότερο, αλλά ο Cac 40 στο Παρίσι τερμάτιζε με οριακές απώλειες καθώς και με 0,7% πτώση το Μιλάνο.

Το ευρώ έχει υποχωρήσει και πάλι, στα επίπεδα των 1,2535 δολαρίων, ενώ έπειτα από κάποιες πρόσκαιρες ανάσες σταθεροποίησης, η τιμή του πετρελαίου κατρακύλησε κάτω και από τα 74 δολάρια ανά βαρέλι.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *