Αυτά είναι τα 10 χειρότερα διεθνή αεροδρόμια του κόσμου για το 2014!

Oι επισκέπτες ιστοσελίδας που ασχολείται με την άνεση των αεροδρομίων ανέδειξαν τα 10 χειρότερα διεθνή αεροδρόμια του κόσμου για το 2014, βαθμολογώντας την επίδοσή τους σε 4 νευραλγικά σημεία…
Έλλειψη άνεσης – Πολυσύχναστα τέρμιναλ με ελάχιστα καθίσματα και ατελείωτες ουρές, αεροδρόμια στα οποία επικρατούν θερμοκρασίες μη φιλικές προς τον άνθρωπο κλπ.

Απουσία ευκολιών – 24ωρη λειτουργία καταστημάτων εστίασης, δραστηριότητες για να περνάει ευχάριστα η ώρα, Wi-Fi κλπ.
Ελλιπής καθαριότητα – Βρώμικα δάπεδα, τουαλέτες που μυρίζουν άσχημα, απεριποίητα καταστήματα εστίασης κλπ.
Κακή εξυπηρέτηση επιβατών – Μη φιλικοί / εξυπηρετικοί υπάλληλοι αεροδρομίων, πολιτικές εκδίωξης επιβατών που κοιμούνται κλπ.
Δείτε τα αποτελέσματα:

1. Aεροδρόμιο Μπεναζίρ Μπούτο – Ισλαμαμπάντ

Αυτό το αεροδρόμιο έχει χαρακτηριστεί από τους επιβάτες σαν υποκατάστημα… φυλακής!
Πολυκοσμία, διαφθορά, επιθετικοί και συνάμα ασυνεπείς έλεγχοι ασφαλείας, συνολική έλλειψη καθαριότητας και σύγχρονης τεχνολογίας. Το χειρότερο αεροδρόμιο του κόσμου για το 2014.

2. Aεροδρόμιο Βασιλιά Αμπντουλαζίζ – Τζέντα

Έλλειψη καθαριότητας, τεράστιες ουρές, αγενείς υπάλληλοι που πιάνουν κουβεντούλα αφήνοντας τις ορδές των επιβατών σε δεύτερη μοίρα, άβολες καρέκλες. Ακόμα χειρότερα, επειδή το αεροδρόμιο βρίσκεται κοντά στη Μέκκα, οι ήδη ανεπαρκείς εγκαταστάσεις του επιβαρύνονται με ορδές μουσουλμάνων κατά τις ημέρες του ετήσιου προσκυνήματος.

3. Aεροδρόμιο Τριμπχουβάν – Κατμαντού

Το μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο του Νεπάλ παρομοιάστηκε από τους επιβάτες σαν σταθμός ΚΤΕΛ σε εξαθλιωμένη περιοχή. Σιγουρευτείτε ότι δεν θα κάνετε ποτέ χρήση της τουαλέτας του αεροδρομίου!

4. Aεροδρόμιο Νινόι Ακίνο – Μανίλα

Μετά από 3 χρόνια στην κορυφή της λίστας με τα χειρότερα αεροδρόμια, το Νινόι Ακίνο έδειξε κάποια βελτίωση, όχι όμως σημαντική. Παραμένει ένα αεροδρόμιο που εξυπηρετεί πολύ περισσότερους επιβάτες από τη μέγιστη χωρητικότητά του, με τεράστιες ουρές, εχθρικές θερμοκρασίες, δύσοσμες τουαλέτες, επιθετικούς υπάλληλους και περιορισμένο αριθμό καθισμάτων.

5. Aεροδρόμιο Τασκένδης

Στο αεροδρόμιο της Τασκένδης απουσιάζει σχεδόν οποιαδήποτε μορφή διαχείρισης πλήθους, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από τη μεριά του επιβάτη για να διατηρήσει τη θέση του στην ουρά, ενώ δέχεται αγκωνιές και σπρωξίματα.

6. Αεροδρόμιο Μποβέ – Παρίσι

Το αεροδρόμιο Μποβέ υποτίθεται ότι είναι ένα αεροδρόμιο που εξυπηρετεί το Παρίσι, όμως βρίσκεται 88 χιλιόμετρα μακρυά. Είναι προσβάσιμο μόνο από το λεωφορείο του αεροδρομίου και ιδιωτικά μέσα μεταφοράς, ενώ η διαδρομή από Παρίσι διαρκεί μιάμιση ώρα σε μια καλή ημέρα χωρίς κίνηση. Το αεροδρόμιο μοιάζει σαν ένας χώρος φορτοεκφόρτωσης επιβατών, καθώς είναι ατημέλητο και όχι ιδιαίτερα καθαρό.

7. Αεροδρόμιο Φρανκφούρτης Χαν

Όπως και με το αεροδρόμιο Μποβέ, ο τίτλος «Αεροδρόμιο Φρανκφούρτης – Χαν» είναι κάπως αποπροσανατολιστικός, δεδομένου ότι το αεροδρόμιο βρίσκεται 120 χιλιόμετρα μακρυά από το κέντρο της Φρανκφούρτης, μια διαδρομή δύο ωρών με το λεωφορείο ή μιάμισης ώρας με το αυτοκίνητο. Κατά τα άλλα, το αεροδρόμιο είναι εμφανώς ένα ευρωπαϊκό αεροδρόμιο Β” Κατηγορίας.

8. Aεροδρόμιο του Μπέργκαμο «Όριο αλ Σέριο» – Μιλάνο

Το αεροδρόμιο «Όριο αλ Σέριο» λειτουργεί σαν δευτερεύον αεροδρόμιο του Μιλάνο και εξυπηρετεί κυρίως low cost πτήσεις. Βρίσκεται μόλις 50 χιλιόμετρα μακρυά, δηλαδή πολύ πιο κοντά στον κύριο προορισμό από τα προηγούμενα αεροδρόμια της λίστας, όμως δεν είναι καθόλου δημοφιλές μεταξύ των ταξιδιωτών. Προβλήματα ανακύπτουν συνεχώς κυρίως λόγω του μικρού του μεγέθους, υπάρχει έλλειψη πριζών και Wi-Fi, ενώ το προσωπικό ασφαλείας έχει χαρακτηριστεί… ευέξαπτο! Κάποιοι επιβάτες έγραψαν ότι ο μόνος τρόπος για να βελτιωθεί το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, είναι να γκρεμιστεί και να ξαναχτιστεί εκ βάθρων.

9. Διεθνές Αεροδρόμιο Βερολίνου – Τέγκελ

Παρά την αυξανόμενη επιβατική κίνηση των τελευταίων χρόνων, το αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου δεν έχει υποστεί καμία σοβαρή αναβάθμιση από τη δεκαετία του ’70. Ο λόγος είναι ότι σύντομα κατασκευάζεται ένα νέο αεροδρόμιο στο Βερολίνο που πρόκειται να αντικαταστήσει πλήρως το Τέγκελ, οπότε το τελευταίο έχει αφεθεί στη μοίρα του. Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι η έλλειψη σε υποδομές σημαίνει και οικονομία χρημάτων, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι low cost εταιρείες έχουν επιλέξει το γειτονικό αεροδρόμιο Σόνενφελντ.

10. Αεροδρόμιο Λα Γκάρντια – Νέα Υόρκη

Το αεροδρόμιο Λα Γκάρντια της Νέας Υόρκης βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της λίστας με τα χειρότερα αεροδρόμια της Βόρειας Αμερικής. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου «τριτοκοσμικές». Κακά εστιατόρια, ανιαρή διακόσμηση, ανεκπαίδευτο προσωπικό, ελλιπής καθαριότητα. Και το κυριότερο, μόλις περάσετε τον έλεγχο ασφαλείας, δεν θα βρείτε κάποιο μπαρ για να αγοράσετε κάτι να πιείτε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *