Π. Μπουχώρης (ΤΑΙΠΕΔ): Εφικτός ο στόχος των αποκρατικοποιήσεων ύψους 10 δισ. ευρώ έως το 2016

Εφικτό χαρακτηρίζει τον στόχο για την άντληση σωρευτικά 10 δισ. ευρώ εσόδων έως το 2016 από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ ο Πασχάλης Μπουχώρης, διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Ο κ. Μπουχώρης, ο οποίος μίλησεστο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, επεσήμανε ότι το Ταμείο μετρά ήδη 19 ολοκληρωμένους διαγωνισμούς συνολικής αξίας 5,4 δισ. ευρώ και επιπλέον 14 εν εξελίξει διαγωνισμούς έως το Φεβρουάριο. «Διαπιστώνουμε πλέον αυξημένο αριθμό επενδυτών σε κάθε διαγωνισμό, ενώ και οι προσφορές που υποβάλλουν οι ανάδοχοι κινούνται σε ορισμένες περιπτώσεις πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικά όσον αφορά τα τουριστικά ακίνητα, ο κ. Μπουχώρης ξεχώρισε τους διαγωνισμούς για το Ελληνικό (σ.σ. ο οποίος πάντως ήδη αντιμετωπίζει σημαντικές καθυστερήσεις), για την αξιοποίηση του ακινήτου στην Αφάντου, με προβλεπόμενες επενδύσεις στα πέριξ των 250 εκατ. ευρώ, τους διαγωνισμούς για τις μαρίνες, τα λιμάνια κ.τ.λ..

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *