Στους 100 οι νεκροί και τεράστιες καταστροφές στη Γάζα από τις Ισραηλινές επιδρομές

Σχεδόν 100 άτομα έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους στη Γάζα και άλλοι 670 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιδρομές, ενώ η Χαμάς απαντά, έχοντας εκτοξεύσει  μέχρι στιγμής περισσότερες από 500 ρουκέτες προς τα ισραηλινά εδάφη.

Δυστυχώς, τα περισσότερα από τα θύματα είναι απλοί πολίτες, ενώ μεγάλη είναι και η λίστα με τα ονόματα των παιδιών που έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται τουλάχιστον 21 παιδιά, όλα κάτω από 16 ετών, τα ονόματα των οποίων δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή στην εφημερίδα Al-Akhbar.

Κι όλα αυτά την ώρα που  εντείνονται οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, με τις ένοπλες δυνάμεις να έχουν καλέσει στα όπλα 30.000 εφέδρους, από το όριο των 40.000 που έχει επιτρέψει το υπουργικό συμβούλιο. Μιλώντας στο CNN, ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε πως οι μονάδες του στρατού έχουν ήδη αναπτυχθεί στις θέσεις τους και είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *