1.000 ύποπτοι παιδόφιλοι στα δίχτυα μιας «ψηφιακής» 10χρονης – ΤΟΥΣ «ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ» ΣΤΑ CHATROOMS

Στα χέρια της Ιντερπόλ βρίσκονται τα στοιχεία 1.000 υπόπτων για την…

διάπραξη σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων, χάρη στην πρωτότυπη μέθοδο μιας διεθνούς οργάνωσης προστασίας των δικαιωμάτων των….
παιδιών. Η οργάνωση έριξε στα chatroom μια ψεύτικη, ψηφιακή 10χρονη από τις Φιλιππίνες, με το όνομα Σουΐτι.
1.000 ύποπτοι παιδόφιλοι στα δίχτυα μιας «ψηφιακής» 10χρονης

Η οργάνωση Terre des Hommes κάλεσε τις αρχές να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο πρόβλημα της προσέλκυσης ανηλίκων σε σεξουαλικές πράξεις μέσω του διαδικτύου και πρόσθεσε ότι θα τους προσφέρει την τεχνολογία που έχει αναπτύξει.

«Ο θύτης δεν θα το παραδεχθεί. Το θύμα δεν θα το παραδεχθεί», ανέφερε ο ακτιβιστής της ΜΚΟ Χανς Γκάιτ που ήταν υπεύθυνος για την έρευνα αυτή σε συνέντευξη Τύπου από τη Χάγη. «Αυτό απαιτεί έναν νέο τρόπο αστυνόμευσης».

Η Σουίτι δέχθηκε πληθώρα προσφορών από άνδρες όλων των ηλικιών σε διάφορα φόρουμ. Οι άνδρες πίστευαν ότι συνομιλούσαν με μια ανήλικη Φιλιππινέζα, όμως στην πραγματικότητα επικοινωνούσαν με μια ομάδα της ΜΚΟ στο Άμστερνταμ, η οποία κατέγραφε τα πάντα αναζητώντας στοιχεία που θα αποκάλυπταν την ταυτότητά τους.

Σε διάστημα 10 εβδομάδων, όσο διήρκησε η έρευνα, περισσότεροι από 20.000 άνδρες επικοινώνησαν με την Σουίτι και «ήταν έτοιμοι να πληρώσουν χρήματα για να την δουν να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά σε μια webcam», δήλωσε ο Άλμπερτ Γιαπ φαν Σάντμπρινκ, διευθυντής της Terre des Hommes της Ολλανδίας.

Από αυτούς η ΜΚΟ κατάφερε να βρει τα στοιχεία των 1.000. Η Terre des Hommes εντόπισε τις διευθύνσεις τους, τον αριθμό του τηλεφώνου τους, φωτογραφίες τους και έδωσε τα στοιχεία της ταυτότητάς τους στις αρχές, κυρίως στην Ιντερπόλ, σύμφωνα με τον Γκάιτ.

«Υπήρχαν οι πάντες: άνδρες 30, 35, 45, 50 ετών, πατεράδες, ένας μουσικός, ένας αρχιτέκτονας. . .», σημείωσε ο ίδιος.

«Το χειρότερο δυνατό σενάριο είναι το φαινόμενο αυτό να λάβει τις διαστάσεις της παιδικής πορνογραφίας, η οποία έχει γίνει πλέον μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων στα χέρια εγκληματικών οργανώσεων», πρόσθεσε ο Σάντμπρινκ.

Ο Γκάιτ επεσήμανε ότι οι άνδρες αυτοί «προέρχονταν από όλο τον κόσμο, από την Αμερική ως την Ευρώπη, αλλά και από την Ινδία, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα».

Οι περισσότεροι άνδρες προέρχονταν από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ολλανδία. Η ΜΚΟ εντόπισε υπόπτους από συνολικά 71 χώρες.

Εξάλλου ο Γκάιτ υπογράμμισε ότι οι ερευνητές της ΜΚΟ δεν πρότειναν ποτέ οτιδήποτε στους άνδρες που επικοινώνησαν με την Σουίτι, αλλά περίμεναν να κάνουν εκείνοι την πρώτη κίνηση χωρίς να τους προκαλέσουν. Επίσης δεν ξεκινούσαν συνομιλίες, αλλά περίμεναν να επικοινωνήσουν οι άνδρες μαζί τους.

Η ΜΚΟ ανακοίνωσε επίσης, επικαλούμενη τα στοιχεία του ΟΗΕ, ότι περίπου 750.000 παιδεραστές ενδέχεται να βρίσκονται ταυτόχρονα στο διαδίκτυο και ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά θα μπορούσαν να είναι θύματα τους.
ΕΘΝΟΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *