Πρώην βουλευτής της ΝΔ έφυγε από το «κομματικό μαντρί» για να δημιουργήσει φάρμα με 1.000 πρόβατα (εικόνες)

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Παναγιώτης Αδρακτάς και οι συνεργάτες του φιλοδοξούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, πέρα από το γάλα που θα παράγεται από τα περίπου 1.000 πρόβατα που θα διατηρούν στη φάρμα, να φτιάχνουν το δικό τους βιολογικό γιαούρτι καθώς και άλλα πιστοποιημένα γαλακτοκομικά προίόντα.

«Αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα εκτροφής προβάτων, έναν στάβλο δηλαδή. Η μελέτη που έχουμε κάνει είναι για περίπου 1.000 πρόβατα. Η παραγωγή θα είναι καθετοποιημένη, δηλαδή, δίπλα ακριβώς θα δημιουργηθεί τυροκομείο, όπου και θα γίνεται η επεξεργασία του δικού μας γάλακτος.

Υπολογίζουμε ότι από τα 1.000 πρόβατα θα βγάζουμε 300 τόνους γάλα τη σεζόν, το οποίο εν συνεχεία θα μετατρέπουμε σε γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Φανταστείτε ότι θα παράγουμε τυρί φέτα, όχι από αιγοπρόβειο, αλλά από καθαρά πρόβειο γάλα, όπως εκείνο που έφτιαχναν κάποτε οι παππούδες μας.Θα κάνουμε, επίσης οι ίδιοι την παραγωγή των τροφών μας, οι οποίες θα είναι βιολογικές, διότι και η παραγωγή των προϊόντων μας θέλουμε να πιστοποιηθεί ως τέτοια.Τα πρόβατα θα είναι επίσης πιστοποιημένα ως ελληνικά, διότι τα τελευταία χρόνια οι φυλές έχουν μπασταρδέψει, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος κάποια στιγμή να χάσουμε και την αποκλειστικότητα της ονομασίας φέτα», δηλώνει ο ίδιος στην εφημερίδα «Ενημέρωση».

Οσό για το πώς έλαβε την απόφαση αυτή ο πρώην βουλευτής; Αν και στο επάγγελμα είναι γιατρός-χειρουργός, το όνειρό του ήταν πάντα να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *