Τελευταία Νέα

«10.000 ταξί στην πόλη θα βάλουν τη φάτσα μου»

Ενωτικός, με αναφορές στο όραμά του για «κοινωνικό φιλελευθερισμό» και «λαϊκό καπιταλισμό» και απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους τους Αθηναίους και ιδιαιτέρως προς τον κόσμο της ΝΔ, ο Νικήτας Κακλαμάνης ξεκίνησε χθες…

και επισήμως, με ομιλία του στο Κάραβελ, την προεκλογική του εκστρατεία ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

«Απόψε εδώ είναι η παράταξη. Είναι ο λαός της Αθήνας. Όταν ξεκινάγαμε δεν πίστευα ότι δεν θα μας έφτανε το Κάραβελ και θα έπρεπε να πάμε στο ΟΑΚΑ» ήταν τα πρώτα του λόγια, όταν ξεκίνησε την ομιλία του.

Χαρακτήρισε τον νυν δήμαρχο Αθηναίων εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ και είπε χαρακτηριστικά: «Η προσπάθεια να μείνει ο κ. Καμίνης στον δήμο Αθηναίων, γιατί είναι ο εκλεκτός του κ. Βενιζέλου, δεν θα περάσει».

Και επανέλαβε: «Κύριε Καμίνη, πάμε μαζί μια βόλτα στην Αθήνα. Αντέχετε την πρόκληση; Να δούμε πόσα έργα κάναμε εμείς και πόσα έργα κάνατε εσείς. Να μας δείξετε μόνον ένα δικό σας έργο».

Αναφέρθηκε στο έργο κατά τη δημαρχία του την περίοδο 2006-2010 σημειώνοντας: «Στη θητεία μας δουλέψαμε με όλες τις δυνάμεις μας. Με τα σωστά και τα λάθη μας. Τα σωστά και τα λάθη μου. Αλλά το μόνο που μας κινητοποιούσε ήταν η πίστη στην πόλη και τις δυνατότητές της».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμά του, είπε ότι συμπτύσσεται σε τρεις στόχους: συνοχή της κοινωνίας, λειτουργικότητα της πόλης, ανάπτυξη της οικονομίας και του πολιτισμού.

Υποσχέθηκε δημοτικά ιατρεία με πλήρη κάλυψη των ανασφάλιστων δημοτών, αύξηση των καθημερινών συσσιτίων, καλύτερη οργάνωση της καθαριότητας, του φωτισμού στις γειτονίες και της προσβασιμότητας στα πεζοδρόμια, και δημιουργία νέων πάρκων και συντήρηση των υπαρχόντων.

Επίσης, όπως σημείωσε, θα επιδιώξει τη δημιουργία ενός νέου κλάδου δημοτικής αστυνόμευσης στο πλαίσιο της Ελληνικής Αστυνομίας και θα προσπαθήσει να ξαναγεννηθεί η αστυνόμευση στη γειτονιά.

Δεσμεύθηκε ότι θα απαλλάξει από τα δημοτικά τέλη τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες και μίλησε για πρόταση-συμφωνία με την οργάνωση των δανειοληπτών προκειμένου να προστατευθούν όσοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Ακόμα, εξήγγειλε απαλλαγή δημοτικών τελών για όσα νέα νοικοκυριά επιστρέψουν ως κάτοικοι στον δήμο και ιδιαιτέρως στις «ερειπωμένες γειτονιές». Και ακόμα, πρόσθεσε, θα ασκήσει πίεση για να δοθούν φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες που θα επενδύσουν στο ερειπωμένο κέντρο.

Όπως είπε, θα φορολογηθούν πλέον οι νέοι ιδιοκτήτες-ιδιώτες για τα τμήματα των δικτύων τους που περνούν κάτω από τα όρια του δήμου και επισήμανε χαρακτηριστικά: «Οι κύριοι αυτοί θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν διόδια».

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του απέναντι στο συνδικάτο των ταξί καθώς, όπως είπε, «10.000 ταξί στην πόλη θα βάλουν τη φάτσα μου που θα λέει “Ψηφίστε Νικήτα”».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *