Ονομαστική πρόσκληση σε 1.000.000 οφειλέτες να πληρώσουν άμεσα τα χρέη τους

Η Γενική Γραμματεία σχεδιάζει να αποστέλει 100.000-120.000 προσωπικά e-mails κάθε…
ημέρα, αμέσως μόλις ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή η διάταξη που προβλέπει «πληρώστε ό,τι θέλετε και γλιτώστε το πρόστιμο που αναλογεί»

«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε» ετοιμάζεται να πει σε 4 εκατομμυρια οφειλέτες του Δημοσίου το υπουργείο Οικονομικών, για να προλάβουν την… περίοδο εκπτώσεων που ανοίγει την ερχόμενη Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι τέλος Μαΐου.

Η Γενική Γραμματεία σχεδιάζει να αποστέλει 100.000-120.000 προσωπικά e-mails κάθε ημέρα, αμέσως μόλις ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή η διάταξη που προβλέπει «πληρώστε ό,τι θέλετε και γλιτώστε το πρόστιμο που αναλογεί». Η αποστολή θα γίνεται σε συνολικά 800.000-1.000.000 φοροφειλέτες που έχουν στοχευθεί επειδή η εφορία βλέπει ότι έχουν οικονομική δραστηριότητα και ίσως μπορούν να πληρώσουν άμεσα κάτι έναντι των χρεών τους, για να γλιτώσουν το αντίστοιχο μέρος των προσαυξήσεων που τους βαρύνουν, ακόμα και αν δεν έχουν ζητήσει να ενταχθούν σε καμία ρύθμιση τμηματικής καταβολής των οφειλών τους με δόσεις.

Η αποστολή των ειδοποιήσεων θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 27 Μαρτίου, όσο θα διαρκέσει το «μιας χρήσεως» μέτρο αυτό. Βεβαίως θα μπορούν να κάνουν χρήση και και όσοι θέλουν από τους άλλους 3.000.000 οφειλέτες που δεν θα λάβουν ατομική πρόσκληση, επειδή δεν προλαβαίνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να στείλει συνολικά 4.000.000 emails σε 8 μόνον μέρες.

Αν και δεν υπάρχει πρόβλεψη για την απόδοσή του, θεωρείται σχετικά πιθανό να αποφέρει κάποια έσοδα στα άδεια κρατικά ταμεία, για να αποφύγει το Δημόσιο το «ατύχημα» μίας στάσης πληρωμών. Και αυτό διότι, πέραν των αναγκών του Δημοσίου, δεν χρειάζεται να εντάξει σε ρύθμιση κάποιος όλες τις οφειλές του, αλλά μπορεί να επιλέξει όποια εκείνον τον ενδιαφέρει και τον «καίει» περισσότερο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *