Στο 100% το επιτόκιο των μονοετών ελληνικών ομολόγων.

Γράφει ο Αδαμάντινος

Πήραμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ύψους στα επιτόκια ομολόγων. Η χώρα συνεχίζει να διαλύεται, η φτώχεια αυξάνει ενώ καμμιά σωστή αναπτυξιακή προοπτική δεν προωθείται. Η χώρα φουντάρησε μετ’ επαίνων από τους εταίρους της!

«Η Ελλάδα πρέπει να…..
εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τις για να πάρει την επόμενη δόση, αλλά και για να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ» επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκανγκ Σοιμπλε, μιλώντας σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Προειδοποιήσεις για την Ελλάδα απηύθυνε και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Όπως είπε, «η εκταμίευση της 6ης δόσης δανείου προς την Ελλάδα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αν δεν ικανοποιηθούν όλοι οι όροι που έχουν τεθεί για τη χορήγησή της».

Να το δώ και να μη το πιστέψω… Πρόσκληση από το ΠΑΣΟΚ για το Go-Go Bye-Bye party της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πήρατε;

Απο το Νοέμβρη του 2009 με το T+3 που έγινε Τ+10 από την ΤτΕ, το κόμμα αυτό μου στέλνει συνεχώς θετικά μηνύματα ταχείας υπερχρέωσης της χώρας, υπερστήριξης των τραπεζών της ευρωζώνης με ένα σχέδιο έμμεσης μεταφοράς κρατικού πλούτου σε αυτές με πρόσχημα την Ελλάδα και φυσικά της αναμενόμενης με αυτή την πολιτική χρεοκοπίας.

Οσο τραβιέται πρός τα πίσω η χρεοκοπία της Ελλάδας τόσο η μεταφορά πλούτου ευρωπαίων πολιτών προωθείται πρός τις τράπεζες. Οι Ελληνες πολίτες είναι και θύματα αλλά και θύτες αυτής της διαδικασίας χωρίς να το ξέρουν. Τα δύο αντισυνταγματικά μνημόνια δεν ήταν τίποτα άλλο απο δύο αναδιαρθρώσεις χρέους με σκοπό τη διάσωση των τραπεζών ελληνικών και ξένων.

Εν τω μεταξύ, φέρεται ότι μια μεγάλη Γαλλική Τράπεζα είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, πράγμα το οποίο θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Ευρωζώνη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *