Διαγράφουν το 10.18% του ΑΕΠ!


Η περιβόητη φράση «τα λεφτά υπάρχουν», δεν ισχύει πλέον αφού ανήμπορο το ελληνικό δημόσιο να εισπράξει τις οφειλές του προχωρά σε διαγραφή ύψους 23,92 δις. Στις 31 Δεκεμβρίου, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανέρχονταν σε 32,56 δισ. ευρώ. Από αυτά, ως ανεπίδεκτο είσπραξης χαρακτηρίζεται από το….
υπουργείο Οικονομικών ποσό της τάξης των 23,92 δισ. Ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 10.18% του ΑΕΠ…
Αντιλαμβανόμενοι προφανώς ότι το ποσό αυτό είναι αδύνατον να εισπραχθεί προχωρούν σε ρυθμίσεις για τη διαγραφή ανείσπρακτων οφειλών προς το Δημόσιο όπως περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για την εφαρμογή του Μνημονίου.
Η προτεινόμενη διαδικασία μάλιστα διαγραφής προβλέπει την συγκρότηση νέας ειδικής γνωμοδοτικής επιτροπής, η οποία θα συνεξετάζει όλα τα υποβαλλόμενα στοιχεία, ώστε να τεκμηριωθεί και να αποδειχθεί το ανεπίδεκτο της είσπραξης.
Για να χαρακτηριστεί ένα χρέος ανεπίδεκτο της είσπραξης θα πρέπει να έχει γίνει έρευνα για τον εντοπισμό των οφειλετών ή εφόσον ανευρέθηκαν, να μην είναι κάτοχοι περιουσιακών στοιχείων που καλύπτουν μέρος ή το σύνολο του χρέους. Να σημειωθεί ότι η παρούσα νομοθεσία επιτρέπει τη διαγραφή ανεπίδεκτων είσπραξης χρεών, μόνον στην περίπτωση που ο οφειλέτης έχει πεθάνει, δεν έχει περιουσιακά στοιχεία και οι κληρονόμοι του έχουν αποποιηθεί την κληρονομιά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ(90%) ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ …ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. (Π.Χ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣ ΙΚΑ) ΚΛΠ

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ
    isxys.blogspot.com

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ -ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΞΥΝΑΤΕ ΤΑ Π@@@@@@Α ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΤΟΥΝ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΣ.
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΟΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ 1-2 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΑ ΕΦΑΓΕ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    δικαιοσυνη ρεεεε!!!!!!!!!!!
    που ειναι οι εισαγγελεις αυτου του κρατους;
    ποιους προστατευουν;
    ενας δεν υπαρχει;
    πρεπει΄μπορουν και εχουν το δικαιωμα να επεμβουν,γιατι δε το κανουν;

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *