ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΤΟ Ρ/Σ “ΝΕΤ 105,8”

Συνέντευξη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, στο ραδιοφωνικό σταθμό “ΝΕΤ 105,8” και στους δημοσιογράφους Α. Κωβαίο και Β. Μπεσκένη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι στην τηλεφωνική μας γραμμή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής. Κύριε Πεταλωτή, καλή σας ημέρα και Χρόνια Πολλά.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Καλημέρα και χρόνια πολλά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βρισκόμαστε σ’ ένα πολύ κρίσιμο σημείο ως χώρα και…
εσείς ως κυβέρνηση και η εικόνα που μεταδίδετε – παίρνω αφορμή από τη διαφωνία της κυρίας Μπιρμπίλη με τον κ. Παπακωνσταντίνου – είναι ότι προς τα έξω ο κάθε υπουργός, με λίγα λόγια, λέει ότι θέλει. Και αυτό είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με κρίσιμες επιλογές της κυβέρνησης. Αυτό πώς θα διορθωθεί;

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Συμφωνώ ότι είμαστε σ’ ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Αντικειμενικά έτσι είναι τα πράγματα. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, η κυβέρνηση παλεύει εδώ και ενάμιση χρόνο με πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Όπως είπατε και εσείς με καταστάσεις – είπατε για τα spreads – που συνολικότερα είναι που δεν μπορούσε κανείς να διανοηθεί πριν αρχίσουμε να ζούμε αυτή την ένταση της κρίσης, ότι θα πολιτευόμαστε και θα παλεύουμε με τέτοιου είδους προβλήματα πρωτόγνωρα, πρωτοφανή. Το λέω αυτό γιατί δεν μπορούμε να απομονώνουμε κάποιες διαστάσεις μόνο της πολιτικής μας ζωής ή ένα γεγονός το ότι οι υπουργοί, κάποιοι υπουργοί, λένε τις απόψεις τους προς τα έξω. Είναι ένα ζήτημα είναι η αλήθεια, είναι ένα ζήτημα όμως που έχει να κάνει με την πολύ δουλειά η οποία γίνεται και με τα πολλά και κρίσιμα ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει κατάματα πλέον η κυβέρνηση, τα οποία δεν τα κρύβει, τα αποτυπώνει. Και το κυριότερο όλων είναι ότι στο τέλος βρίσκονται λύσεις γι’ αυτά τα ζητήματα. Δηλαδή, αυτό που είπατε τώρα για την κυρία Μπιρμπίλη και τον κ. Παπακωνσταντίνου, εάν ανοίξει κανείς σήμερα τον ημερήσιο Τύπο, θα δει πραγματικά ότι σε όλες τις εφημερίδες υπάρχει ένα τέτοιο θέμα για να μην πω ότι κυριαρχεί, γιατί θα ήταν υπερβολή, φυσικά, και αλίμονο αν κυριαρχούσε ένα τέτοιο θέμα, αλλά αποτυπώνεται ειδησεογραφικά. Στις μισές εφημερίδες γράφεται ότι η κυβέρνηση στηρίζει την κυρία Μπιρμπίλη, στις άλλες μισές τον κ. Παπακωνσταντίνου. Αυτά όμως πραγματικά δεν συμβαίνουν. Εδώ έχουμε να κάνουμε με δουλειά η οποία γίνεται, έχουμε να κάνουμε με την αντιμετώπιση ενός φαινομένου – συνυφασμένου, δυστυχώς, με την ελληνική πραγματικότητα – που είναι τα αυθαίρετα, που είναι μία υπαρκτή κατάσταση, δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει, όπως και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, δυστυχώς, ότι το ελληνικό Κράτος δεν διαθέτει μηχανισμούς κατεδάφισης των αυθαιρέτων, όπως θα έπρεπε να γίνει. Αυτή είναι η νομιμότητα. Να μην χτίζονται ή αν χτίζονται να κατεδαφίζονται και να υπάρχουν κυρώσεις. Από τη στιγμή, λοιπόν, που υπάρχουν – το είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο – ότι θα πρέπει να βάλουμε μία κόκκινη γραμμή και ν’ ανοίξουμε μία μεγάλη, βαθιά συζήτηση και με την κοινωνία και με τους φορείς, έτσι ώστε να λυθεί αυτό το θέμα στα πλαίσια τα υπαρκτά, που σημαίνει ότι το περιβαλλοντικό και το χωροταξικό είναι ένα στοιχείο το οποίο είναι πρωτεύον. Αλλά και στις πολύ δύσκολες και κρισιμότατες εποχές που ζούμε, το να εισπραχθούν τα έσοδα που πρέπει να εισπραχθούν απ’ αυτά εδώ, τ’ αυθαίρετα, είναι ένα ζήτημα το οποίο βοηθά και οικονομικά το Κράτος και είναι και ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει πάντως και ένα πολιτικό ζήτημα, συγνώμη που σας διακόπτω. Αυτό που λέτε, νομίζω, δεν θα το αμφισβητήσει κανένας, δεν το αμφισβητεί ούτε καν η κυρία Μπιρμπίλη, αν έρθουμε σ’ αυτή την υπόθεση. Το πολιτικό ζήτημα είναι ότι ο ένας υπουργός λέει κάτι και δημοσίως ένας άλλος υπουργός ή μία άλλη υπουργός – και δεν είναι μόνο το παράδειγμα της κυρίας. Μπιρμπίλη – λέει κάτι αντίθετο. Και μέχρις ότου επέλθει ένας συμβιβασμός ή κάποια μέση λύση, εν πάση περιπτώσει, δημιουργείται μια εικόνα ενός αλαλούμ.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όχι. Κοιτάξτε, μπορεί αν απομονώσουμε – σας είπα – την ειδησεογραφία, μπορεί έτσι να φαίνεται. Το θέμα είναι ότι πρώτα απ’ όλα κανείς υπουργός δεν είπε αντίθετα από κάποιον άλλον. Η κυρία Μπιρμπίλη είπε μία άποψη, χωρίς να αποκλείει την τακτοποίηση με την έννοια – όπως θέλουμε να τη δώσουμε εμείς, εάν υπάρξει τέτοια απόφαση – της εξαίρεσης από την κατεδάφιση. Δεν μιλάμε, ούτως ή άλλως αυτό είναι ξεκάθαρο, για καμία νομιμοποίηση, για καμία τακτοποίηση αυθαιρέτων. Δηλαδή, κανένα αυθαίρετο δεν γίνεται νόμιμο, απλώς εξαιρείται από την κατεδάφιση εάν θα υπάρξει ρύθμιση. Άρα ο κοινός τόπος είναι πολύ μεγάλος. Τα επιμέρους – έχω πει και το επαναλαμβάνω – είναι θέμα της κυβέρνησης. Οι αρμόδιοι υπουργοί ούτως ή άλλως κάνουν τις προτάσεις τους, αποφασίζει συλλογικά το Υπουργικό Συμβούλιο και τα πράγματα είναι μέχρι εκεί. Τώρα, δεν μπορούμε για να ξέρουμε και να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, δεν μπορούμε να έχουμε υπουργούς οι οποίοι είναι φιμωμένοι ή υπουργοί οι οποίοι μιλάνε μόνο στα Υπουργικά Συμβούλια ή υπουργοί οι οποίοι δίνουν μόνο κατ’ ιδίαν τις απόψεις τους προς τα έξω με διάφορους τρόπους. Δηλαδή, να σας πω την προσωπική μου άποψη, ίσως είναι και περισσότερο υγιές το να μιλάει κανείς δημόσια, χωρίς όμως να δημιουργεί σύγχυση, αυτό είναι δεδομένο και ξεκάθαρο, από το να υπάρχουν διαρροές ή ο κάθε δημοσιογράφος κατά το δοκούν, μέσα από μία συνομιλία ή μία ομιλία η οποία δεν είναι δημόσια, να βγάζει τα συμπεράσματά του. Αλλά εδώ, σ’ αυτή την κυβέρνηση που δουλεύει τόσο σκληρά και σε τόσα δύσκολα και σημαντικά ζητήματα, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει .

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σύμφωνοι. Μισό λεπτάκι, όμως, γιατί εδώ πέρα υπάρχει ένα θέμα πολιτικής τάξης με την εξής έννοια: κανείς υπουργός δεν έχει βγει από κάποιον ειδικό διαγωνισμό, όλοι έχουν λάβει εντολή για τα χαρτοφυλάκια του από τον πρωθυπουργό, έτσι;

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Βεβαίως.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ως εκ τούτου είναι αυτονόητο ότι εφόσον υπάρχει μία κεντρική στρατηγική κυβερνητική, η οποία καθορίζεται κατά βάση από τον πρωθυπουργό σε συνεργασία ή συνεννόηση με τον κάθε υπουργό για το κάθε θέμα, οι υπόλοιποι οφείλουν ή να την δεχτούν ή διαφορετικά αν έχουν διαφοροποίηση να πάνε σπίτι τους.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Βεβαίως, η κυρία Μπιρμπίλη δεν είπε …

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αντιλαμβάνομαι τη Δημοκρατία, που λέτε αλλά…

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Και το λέω με την προκαταβολική υποσημείωση ότι ας μην εκληφθεί ότι υποστηρίζω τον άλφα ή τον βήτα υπουργό ή καλύπτω κανέναν – δεν είναι αυτή η δουλειά μου, ούτε είμαι εγώ ο αρμόδιος και υπεύθυνος να το κάνω, δεν υπάρχει καμία τέτοια βούληση – αλλά κανείς υπουργός πάνω σ’ αυτό το θέμα δεν αμφισβήτησε την κυβερνητική γραμμή. Το ότι η κυρία Μπιρμπίλη είπε την άποψή της και την πρότασή της, μπορεί να εκλαμβάνεται ότι μίλησε αυθαίρετα και ότι εκφράστηκε δημόσια, αλλά δεν ήρθε σε καμία κόντρα με την κυβερνητική γραμμή, ούτε σε καμία κόντρα με την άποψη του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πασχίζει ιδιαιτέρως και τραβάει του «Χριστού τα πάθη», εδώ και ενάμιση χρόνο, να υπάρξουν έσοδα σ’ ένα ελληνικό κράτος, το οποίο έχει αυτές τις παθογένειες και έχει υποστεί και μία νεοδημοκρατική λαίλαπα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Κανείς δεν διαφωνεί με κανέναν. Εάν υπάρχουν αποχρώσες διαφορές και διαστάσεις, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο είναι μεμπτό. Και επαναλαμβάνω για την κυβέρνηση υπάρχει μία γραμμή, αυτή που εξέφρασε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο και φυσικά πάνω σ’ αυτό το θέμα των αυθαιρέτων, που είναι μόνιμο και χρόνιο ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας, δυστυχώς, γιατί είναι κοινωνικό, πλέον, το ζήτημα, πέρα από ζήτημα νομιμότητας, θα υπάρξει απόφαση συλλογική, ενιαία, όπου θ’ ακουστούν όλες οι προτάσεις των υπουργών, στα κατάλληλα όργανα εννοείται.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μέχρι τότε, κ. υπουργέ, υπάρχει και το μείζον θέμα: είναι το μεσοπρόθεσμο, είναι οι πιέσεις των αγορών, είναι οι βλέψεις των κερδοσκόπων, όπως κι αν θέλουμε να το πούμε και εκεί υπάρχει το μεγάλο ερώτημα και η απορία. Πώς, τώρα, μέσα σ’ ένα διάστημα, πόσο είναι, 10 ημερών, θα παρουσιάσετε το αξιόπιστο σχέδιο που θα αναστρέψει την κατάσταση. Πώς θα γίνει αυτό;

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είμαστε δεσμευμένοι από το Νόμο μέχρι τις 15 Μαΐου να καταθέσουμε στη Βουλή ένα συγκεκριμένο μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο και μέσα σ’ ένα μήνα από κει και πέρα να έρθει στην Ολομέλεια προς ψήφιση. Η δουλειά που γίνεται από την κυβέρνηση είναι δουλειά συστηματική…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι ολοκληρωμένο αυτό το σχέδιο;

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι ολοκληρωμένο, επεξεργάζεται και στην πλήρη διάστασή του θα ανακοινωθεί και όταν κατατεθεί, φυσικά, θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα κατατεθεί στη Βουλή. Η δουλειά που γίνεται είναι πολύ λεπτομερής. Έχει να κάνει, όχι με την εξεύρεση κάποιων εσόδων ή με κάποια αποσπασματική ρύθμιση, έχει να κάνει με την ίδια την πορεία της χώρας στο κρισιμότερο στάδιο που θα περάσει, γιατί το 2015 είναι ο ορίζοντας ο οποίος μπαίνει για τη στρατηγική της χώρας μας μέσα σ’ αυτό το μεσοπρόθεσμο και το σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά έρχεται ένας σαφής οδικός χάρτης και μάλιστα υπό συνθήκες οι οποίες είναι άκρως ρευστές, που σημαίνει ότι εκεί, μέσα απ’ αυτό το μεσοπρόθεσμο, θα ξετυλιχτεί και η πολιτική μας και η στρατηγική μας για την ανάπτυξη της χώρας. Μέσα σ’ αυτό θα περιλαμβάνονται οι πολύ μεγάλες αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στη χώρα μας και φυσικά ο χρόνος μπορεί να είναι λίγος, αλλά – επιτρέψτε μου να πω ότι – έχουμε δουλέψει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, σε τόσο σύνθετο και συμπυκνωμένο πολιτικά χρόνο, που είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά πράγματα. Άρα, χρόνος υπάρχει για όλους μας και έχουμε συνηθίσει να δουλεύουμε σε ταχύτατους ρυθμούς. Συνεπώς κι εδώ θα γίνει το ίδιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το θέμα είναι αν με αυτό το σχέδιο είστε τόσο βέβαιοι, να το πούμε έτσι, ότι θα αναστραφεί η κατάσταση, θα πέσουν τα spreads, θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας και θα βρεθούμε σε ένα άλλο τοπίο. Αυτή είναι η προσδοκία σας για το προσεχές εικοσαήμερο, δηλαδή;

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα. Είναι τόσο ρευστά τα πράγματα. Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τη σοβαρότερη δουλειά, θα καταθέσουμε την πιο αξιόπιστη πρόταση, όχι μόνο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ούτως ή άλλως αυτό προσπαθούμε να ξετυλίξουμε, αλλά κυρίως για την προοπτική της χώρας. Γιατί η κρίση δεν είναι απλώς να μπορούμε να καλύπτουμε τις δανειακές μας ανάγκες. Αυτό γίνεται ούτως ή άλλως με τα 110 δις. που έχουμε πάρει μέσω του Μνημονίου. Το θέμα είναι τι προοπτικές δίνουμε στη χώρα και όχι απλώς για τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι πραγματικά αυτό περιμένουν να δουν, αλλά ακόμη και τα μηνύματα που δίνουμε στις αγορές, τα μηνύματα που δίνουμε στους εταίρους μας, που έχουν σχέση, όπως είπα, με την αξιοπιστία μας. Μια αξιοπιστία, όμως, επειδή άκουγα σήμερα κάποιους συναδέλφους σας και κάποιους αναλυτές να μιλάνε για την αξιοπιστία της χώρας. Το ότι τα spreads είναι στα ύψη, σε δυσθεώρητα ύψη και απαγορευτικά, εννοείται, για δανεισμό, δεν έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία της χώρας αυτή καθ΄ αυτή. Η αξιοπιστία της χώρας βρισκόταν στο ναδίρ, την ανατάξαμε, κάναμε τη χώρα μας αξιότιμο συνομιλητή με τους εταίρους, είχαμε συγκεκριμένες κατακτήσεις πάνω σ΄ αυτό το ζήτημα, ακόμη και βελτιώσεις πάνω στο Μνημόνιο για τις οποίες, δυστυχώς, κάποιοι ακόμη μας καλούν να βελτιώσουμε. Άρα η αξιοπιστία της χώρας μας είναι δεδομένη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με συγχωρείτε, απλώς θέλω να σας υπενθυμίσω κύριε Εκπρόσωπε …

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: …Από εκεί και πέρα τα μηνύματα, όμως, προς τις αγορές είναι συγκεκριμένα και όντως με βάση αυτό το μεσοπρόθεσμο φιλοδοξούμε να τα δώσουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μου επιτρέψετε, απλώς, να θυμίσω και να μου απαντήσετε σ’ αυτό ότι η κυβέρνηση παρέλαβε, κατά τη Νέα Δημοκρατία τουλάχιστον, τα spreads στις 130 μονάδες βάσης. Ως εκ τούτου η αξιοπιστία της χώρας, αν αυτή αποτυπώνεται από το ύψος των spreads, ήταν πολύ καλύτερη την εποχή που παρελήφθη από το ΠΑΣΟΚ η διακυβέρνηση.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ΄ όλα αυτά λέει η Νέα Δημοκρατία…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ανέφερα. Το ανέφερα για λόγους τάξης.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Βεβαίως. Μου δίνετε μια ευκαιρία να απαντήσω και σε αυτό ούτως ή άλλως, γιατί όντως είναι η αιτίαση της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία ακόμη και σήμερα προσπαθεί να παραποιήσει την πραγματικότητα. Αυτό δηλαδή που έκανε όταν ήταν κυβέρνηση, όπου δύο μέρες πριν τις εκλογές, έστελνε παραποιημένα στοιχεία και διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό ότι το έλλειμμα θα είναι 4% και 6% το πολύ και έφθασε να είναι πάνω από 15% το ίδιο προσπαθεί να κάνει και τώρα. Τα spreads δεν είναι η αποτύπωση της αξιοπιστίας της χώρας μας γενικώς. Η αξιοπιστία της χώρας είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο και αυτό το καταφέραμε μέσα από πολύ και σκληρή δουλειά. Να υπενθυμίσω ότι όταν πηγαίναμε στο εξωτερικό και συναντούσαμε τους εταίρους μας το πρώτο χρονικό διάστημα της διακυβέρνησης, όλοι θυμόμαστε, όλος ο ελληνικός λαός θυμάται, την απόλυτη απαξίωση που ζούσαμε και μέσα από δημοσιεύματα πολύ συγκεκριμένα, ακόμη και άκρως υβριστικά για τη χώρα μας, όπου ήμασταν μια χώρα με σίγουρη πτώχευση. Αυτό καταφέραμε το ανατάξαμε. Ήμασταν στο χείλος της χρεοκοπίας, με το ένα πόδι στο γκρεμό της χρεοκοπίας. Δεν βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτή είναι η ατμόσφαιρα και σήμερα πάντως στον διεθνή Τύπο.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όχι. Κοιτάξτε. Θα πρέπει, όμως, να βλέπουμε και πως διαμορφώνεται. Επαναλαμβάνω ότι μια σειρά από κατακτήσεις τις πήραμε μέσα από την αξιοπιστία μας. Θα πρέπει να φιλτράρουμε και στον διεθνή Τύπο και στους διεθνείς αναλυτές και τις προθέσεις. Τα λεγόμενα CDS, θα πρέπει να εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό, είναι τα ασφάλιστρα για την πτώχευσή μας. Δηλαδή, κάποιοι έχουν ποντάρει πάρα πολλά χρήματα, δισεκατομμύρια ευρώ, στο αν θα πτωχεύσει ή όχι η Ελλάδα. Έχουν στοιχηματίσει δηλαδή. Αυτό είναι τα CDS. Και όταν φαίνεται ότι δεν πτωχεύει η Ελλάδα, ευτυχώς για μας και δυστυχώς γι’ αυτούς, αυτοί οι οποίοι έχουν επενδύσει εκεί, χάνουν πάρα πολλά χρήματα και καλά κάνουν και τα χάνουν γιατί δεν πτωχεύουμε. Άρα το τι λέει ο καθένας, πρέπει να σκεφτόμαστε και ποια είναι η σκοπιμότητά του. Κάποιες αναλύσεις, όντως, είναι καλοπροαίρετες. Κανείς δε λέει ότι είναι τα ξένα συμφέροντα που μας πολεμάνε και μόνο. Αλλά κάποιες αναλύσεις, που είναι και πολλές, δυστυχώς διαμορφώνουν και κλίμα και αγορές, είναι γιατί ακριβώς χάνουν τα δισεκατομμύριά τους οι κερδοσκόποι. Εμείς, αυτά, με το μέγεθος της χώρας μας, προφανώς δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως είναι να δίνουμε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα για τη χώρα μας, για να φαίνεται που βαδίζουμε και ότι έχουμε προοπτική μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση που παραλάβαμε και αυτό ήδη σε ένα σημείο το έχουμε καταφέρει. Δεν έχει λήξει, φυσικά, τίποτα. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει περάσει η κρίση ή ότι βρισκόμαστε σε ένα σταθερό δρόμο. Αλλά όταν έχουμε πρόγραμμα σταθερότητας και δείχνει την πορεία την οποία θέλουμε να ακολουθήσουμε, τότε γινόμαστε και πιο αισιόδοξοι και έχουμε και πιο βάσιμες προσδοκίες, φυσικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μια τελευταία ερώτηση, κύριε Πεταλωτή. Αν όλα αυτά, στο κρίσιμο διάστημα, δεν προχωρήσουν όπως σχεδιάζετε, οι εκλογές είναι διέξοδος; Αν όλα πάνε στον γκρεμό.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εγώ, δεν μπορώ να ξεκινήσω με αυτή την υπόθεση εργασίας, γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν θα πάνε όλα στον γκρεμό. Γιατί υπάρχει σχέδιο. Το σχέδιο αυτό θα ξεδιπλωθεί. Οι εκλογές είναι κάτι το οποίο, όχι απλώς δεν αφορά την κυβέρνηση, αλλά θα είναι βλαπτικές για τη χώρα. Και φυσικά, δεν μπορούμε να διανοηθούμε – εγώ προσωπικά, προσωπική μου εκτίμηση – και ούτε μπορεί να προκύψει κάτι από κάποιες εκλογές. Όταν η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ασφάλεια, κάποιοι ίσως θέλουν να επενδύσουν σε κάποια ανασφάλεια. Αυτό δεν θα το κάνουμε εμείς, όμως. Εμείς έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό να κυβερνήσουμε τετραετία. Εμείς δεν δραπετεύουμε, δεν αφήνουμε τη χώρα ως ακυβέρνητο καράβι, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία. Όσο και δύσκολα να είναι τα πράγματα έχουμε συνηθίσει να παλεύουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βέβαια, επιτρέψτε μου, με άλλο σχέδιο έχετε εντολή από τον ελληνικό λαό, έτσι;

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ορίστε;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με άλλο σχέδιο, με άλλο πρόγραμμα έχετε εντολή από τον ελληνικό λαό.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Και εμείς θα θέλαμε, είναι αλήθεια…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Φαντάζομαι πως ναι, προς Θεού.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: … να έχουμε και να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας το οποίο έχει άμεση σχέση με τις αρχές μας, τις αξίες μας, την ιδεολογία μας. Αλλά το κυρίαρχο πρόγραμμα για μια χώρα η οποία πτώχευε, ήταν να σωθεί η χώρα. Και αυτό το κάναμε και το κάνουμε με πολύ μεγάλο μέτρο και με κανόνες και με άξονες, τους οποίους εμείς δεν αφήνουμε κατά μέρος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πεταλωτή, ευχαριστούμε πολύ για τη σημερινή συνομιλία. Να είστε καλά, καλή σας μέρα.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Γεια σας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

12 Comments

  1. Ανώνυμος

    POIOS MALAKAS ANATREI TIS SYNENTEYKSEIS TOU BLAMENOU ME TOSH LEPTOMEREIA… POION ENDIAFEROUN OI PAPARES POU LEI? AEI STO DIAOLO BLAMENE PETALOTH

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΞΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ, ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΒΑΒΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΟΛΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ. ΟΥΣΤ ΥΠΟΚΡΙΤΑΡΟΙ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ. ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΩ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ!
    ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Αυτού ού Παοκοκευτέ γλώσσεψε την μπέρδα του, ότι λέει θέλει ο Μαλάκας!! Κουρδισμένο στρατιώτάκι επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια το αρχίδι!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Πεταλωτή , ο γάιδαρος θελει πετάλωμα … Θαρθεις ή έχεις ειδικότητα μόνο στα τζιτζίκια ;;

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΒΑΛΤΕ ΡΕ KATI ME TON TZEFRY,ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙ, ΑΦΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕ?

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Λίγη σοβαρότητα δεν κάνει κακό ποιος έχει την υπομονή να διαβάσει Πεταλωτη,και γιατί να τον διαβάσει?

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Μια απορια τη γευση αφησε στο δημοσιογραφο ολη αυτη η παπαραλογια,γιατι πρεπει να γλυφουν τον καθε μαλακα σχεδον ολοι οι δημοσιογραφοι?Ειστε τελικα πολυ χαμενα κορμια να σας κοροϊδευουν και να λετε κι'ευχαριστω ΦΤΟΥ ΣΑΣ

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ,ΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΟΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Τι τους βάζετε αυτούς τι έχουνε να μας πούνε ούτε να τους ακούμε ούτε να τους βλέπουμε δεν θέλουμε πάλι μία από ίδια, το καλύτερο που είναι να κάνουν ειναι φύγουν χορτάσαμε από σωτήρες.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *