Κατά 11% αυξήθηκαν το 2012 οι Έλληνες εργαζόμενοι στη Γερμανία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας, ο αριθμός των εργαζομένων στη Γερμανία που προέρχονται από την Ιταλία, …
την Ελλάδα και την Ισπανία είχε αυξηθεί μέχρι τον μήνα Οκτώβριο του 2012 κατά 33.000 άτομα, που αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξεως του 7,6 % σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2011.

Συνολικά, εργάζονται στη Γερμανία 465.000 άτομα από τις χώρες της «ευρωκρίσης».

Η αύξηση των απασχολούμενων από τις παραπάνω χώρες ήταν μεγαλύτερη από την αύξηση των απασχολούμενων συνολικά στη Γερμανία. Ειδικότερα, ο αριθμός των Ελλήνων που εργάζονται στη Γερμανία αυξήθηκε σχεδόν κατά 11% και έφτασε τις 123.000, ενώ ο αριθμός των Ισπανών αυξήθηκε κατά 16%, αγγίζοντας τις 50.000.

Ernst & Young: Το 28% η ανεργία στην Ελλάδα το 2013

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει μελέτης της εταιρείας οικονομικών ελεγκτών Ernst & Young, ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη αναμένεται να αγγίξει ύψη ρεκόρ εντός του νέου έτους, φτάνοντας τα 20 εκατομμύρια το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Στην ίδια μελέτη υπογραμμίζεται ότι η ανεργία στην Ελλάδα θα αυξηθεί και θα διαμορφωθεί στο 28%, καθώς η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 4,3%. Δραματική θα παραμείνει η κατάσταση και στην Ισπανία, όπου η ανεργία θα φτάσει το 27%.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων από τις χώρες της κρίσης που το 2013 θα μεταναστεύσουν στη Γερμανία. Σύμφωνα με τις εν λόγω εκτιμήσεις η αύξηση δεν θα αφορά μόνον υψηλά εξειδικευμένο προσωπικά αλλά και ανειδίκευτους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *