Η λευκή σελίδα 124

Επί τέλους καταλάβαμε για ποιο λόγο υπήρχε η λευκή σελίδα 124 του προϋπολογισμού και τον λόγο που μας φεσώσανε τον Παπαδήμιο.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν παλικάρια στην σημερινή βουλή.
– Τούς πάτησε το τραίνο-
Σε συνεννόηση με τις τράπεζες που χρηματοδοτούν τα κόμματα και με τα ….
μεγαλοκάναλα που χρωστάνε τον αγλέορα ,μας ζαλίζουν καθημερινώς με οτιδήποτε τους κατέβει στο κεφάλι με απώτερο σκοπό την καθοδήγηση του λάου ώστε να αποδεχτεί ως μοναδική λύση την ολέθρια συμφωνία του PSI- την ανταλλαγή των ομολόγων- τον σφαγιασμό των μισθών και των συντάξεων και την φτωχοποίηση του περήφανου Ελληνικού λαού.
Οι τράπεζες τις ζημιές που θα καταγράψουν θα τις καλύψουν με αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων που θα πληρώσουν πάλι τα κοροΐδα με κοινές μετοχές άνευ ψήφου.
Στην ουσία αέρας κοπανιστός ούτε διοίκηση ούτε πρώτη εξασφάλιση σε περίπτωση χρεοκοπίας, που λογιστικά και μαθητικά είναι βέβαιη.
Οι κοινές άνευ ψήφου μετοχές είναι ότι και οι προνομιούχες μετοχές του νόμου Αλογοσκούφη χωρίς όμως τόκο.

Πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν βουλευτές που θα εναντιωθούν?
Ξεχάστηκε και το χειροκρότημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. όταν ο ΓΑΠ ανακοίνωσε ότι οι μετοχές θα είναι κοινές για να ελέγχουμε τις τράπεζες.
Το κράτος θα πάρει περίπου 40 δις από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
θα τα δώσει σήμερα στις τράπεζες, θα τα πληρώσει αύριο ο λαός με επιτόκιο 4%, χωρίς κανένα έλεγχο , όπως γινόταν και μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουν τα θαλασσοδάνεια για τους μεγάλους και την τοκογλυφία και το σφίξιμο της θηλιάς για τα νοικοκυριά.

Το 50,8% των ιδιοκτητών δηλώνουν ότι μάλλον ή σίγουρα δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τον επόμενο χρόνο τους φόρους στα ακίνητα (ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ, ΦΑΠ, κλπ.).έναντι 45,9%
*Οκτώ στους δέκα Έλληνες έχουν κάποιας μορφής ιδιοκτησία (διαμέρισμα, μονοκατοικία ή επαγγελματικό χώρο) και σχεδόν οι μισοί (43,6 %) έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο για αγορά ακινήτου που το οφείλουν ακόμη και σήμερα.
Για το έτος 2010 οι αμοιβές τραπεζικών ιδρυμάτων υπερέβησαν τα προϋπολογισθέντα περίπου 100 εκατ. ευρώ, όσα κόβουν από τις επικουρικές συντάξεις που στο κάτω κατω της γραφής είναι χρήματα των συνταξιούχων που τα πήραν τα φάγανε, χωρίς να ρωτήσουν.
Ζητούμε από τον νομικό κόσμο να οδηγήσει τους συνταξιούχους σε αγωγές κατά του κράτους και ατομικά κατά των διοικητικών συμβουλίων και του ΓΕΝΊΤΣΑΡΟΥ- ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ.

Μήπως όπως απαιτούν αυτοί το κούρεμα πρέπει να απαιτήσουμε τώρα και εμείς κούρεμα στα δάνεια μας και όχι ρυθμίσεις που είναι ασύμφορες και τοκογλυφικές και εξυπηρετούν μόνο τις τράπεζες, ανάλογα με τις μειώσεις που έχουμε υποστεί.
Να στείλουμε μηνύματα, επιστολές σε όλους τους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου και να τους καθιστούμε ατομικά υπεύθυνους, για ότι συμβεί στα σπίτια μας στις οικογένειες μας, στα ασφαλιστικά ταμεία και να μην υπογράψουν καμία σύμβαση που θα τους φέρει αντιμέτωπους με την οργή του λάου, διότι τα όρια έχουν εξαντληθεί προ πολλού και έρχεται η έκρηξη.
Από το πρώτο μνημόνιο φαινόταν καθαρά που πήγαιναν τα πράγματα, ορισμένοι το καταλάβαιναν, άλλοι ούτε μπορούσαν να το φανταστούν, σήμερα που πήραν τα εκκαθαριστικά όλοι το ένιωσαν.
Οι δανειστές είναι σαφέστατοι: “θα πάτε σε μισθούς και βιοτικό επίπεδο Βουλγαρίας, θα επιβάλλετε σκληρή λιτότητα, θα μείνετε χωρίς καταθέσεις στην τράπεζα, θα απολύσετε 150.000 δημοσίους υπαλλήλους, θα πουλήσετε τις δημόσιες επιχειρήσεις, θα καταργήσετε τον 13ο και 14ο μισθό, θα καταργήσετε κάθε έννοια δικαιωμάτων του εργαζόμενου, θα σας τα πάρουμε όλα το βιοτικό σας επίπεδο θα γυρίσει στο 1970 ,το χρέος σας το 2020 θα είναι 120% του ΑΕΠ.
Στην πραγματικότητα για να γίνει αυτό πρέπει να μην υπάρχει ύφεση , φέτος θα είναι πάνω από 5% και εάν κοπούν και ο 13ος και ο 14ος η ύφεση θα είναι πάνω από 8%, και το 2013 δεν θα μετράμε την ανεργία αλλά την εργασία.
Κανένας δεν πρέπει να δίνει βάση σε αυτά που λέει η τρόικα και τα γιουσουφάκια της, σκοπός είναι ένας και μοναδικός και φαίνεται καθαρά τώρα, να πέφτουν έξω όλες οι προβλέψεις για να απαιτούνε συνεχώς και νέα μέτρα, το ίδιο θα γίνει και με την Πορτογαλία.

Αυτό είναι το δόγμα σοκ και δέος που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή χώρα.
Όταν η ύφεση μιας χώρας είναι σήμερα κοντά στο 18% και μετά από δύο χρόνια θα περάσει το 25% τα βιβλία λένε ότι η χώρα έχασε την κυριαρχία της κατέστρεψε τον κοινωνικό και εμπορικό ιστό και υπάρχει μόνο στα χαρτιά.
Θέλουν να γυρίσουν την Ελλάδα στο 1955 αφού την χρεοκοπήσουν και κάνουν <ρεσάλτο> στα ασημικά στο υπέδαφος στα νερά στην ενέργεια.
Μήπως πρέπει να σκεφτούμε ότι αφού εδώ οδηγούν τα πράγματα γιατί να μας τα πάρουν όλα και να μην τους διαβολοστείλουμε εμείς και να αγωνιστούμε, πάλι από την αρχή όπως κάνανε οι γονείς μας, θα δυσκολευτούμε μερικά χρόνια, πολύ λιγότερα από τα όσα μας ετοιμάζουν αυτοί.
Αλλά το μέλλον θα είναι η πατρίδα μας, η σωτηρία των παιδιών και των εγγονών μας.
Οι νέοι ας μπουν μπροστά να αναλάβουν τα ηνία της χώρας, να παραμερίσουν όλο το σάπιο σύστημα, να συντάξουν καινούργιο σύνταγμα και να αποκλείσουν από το εκλέγειν και εκλέγεσαι τους πολιτικούς που θα υπογράψουν την κατάπτυστη δανειακή σύμβαση να κλείσουν τους κλέφτες πολιτικούς στη φυλακή και να δώσουν προοπτική και μέλλον στους Έλληνες.
Αυτό γίνεται σήμερα στην Ισλανδία, δεν συμφέρει σε κανένα κανάλι να το αναφέρει.
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι­, σε λίγο δεν θα υπάρχουν ποια, οι διάφορες λέσχες τα σωματεία τα εργατικά κέντρα, οι συνδικαλιστικοί φορείς, τα διάφορα πολιτικά κινήματα πρέπει να γίνουν κέντρα αφύπνισης και προβληματισμού.
Εδώ θέλουν να μας οδηγήσουν, θα τους αφήσουμε ?

1+1+1….πολίτης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *