Κ. Μητσοτάκης: “Είμαστε έτοιμοι για διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων”

Χρήστος Δεμέτης


“Είμαστε έτοιμοι για τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων έως το τέλος Σεπτεμβρίου”, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας τη Δευτέρα στη πρωινή εκπομπή του Mega…

Ο υπουργός συμπλήρωσε επιπλέον ότι “το 4% του Δημοσίου θα μπει σε κινητικότητα – το 2% του Δημοσίου θα απολυθεί”ενώ προανήγγειλε 5.000-10.000 προσλήψεις εντός του 2013 σε τομείς αιχμής.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα υπουργεία έχουν ανταποκριθεί και έχουν θέσει σε πορεία ένα χρονοδιάγραμμα για την κινητικότητα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη του στόχου.

Όπως είπε, “σε απόλυτους αριθμούς στο σύνολο του Δημοσίου το 4% των δημοσίων υπαλλήλων θα τεθεί σε καθεστώς κινητικότητας, ενώ το 2% θα απολυθεί”, τονίζοντας στη συνέχεια ότι αυτοί οι αριθμοί είναι πολύ μικροί σε σχέση με το μέγεθος του Δημοσίου, αλλά και σχετικά με τη “σφαγή” που έγινε στον ιδιωτικό τομέα.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξει σχετική εκπαίδευση στους υπαλλήλους που θα μετακινηθούν σε άλλη θέση από αυτήν που εργάζονταν μέχρι πρότινος, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι “θα υπάρξει εκπαίδευση από κοινοτικά προγράμματα, αλλά και από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης”.

Κριτήρια επιλογής για όσους τίθενται σε διαθεσιμότητα

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι Μεταπτυχιακές σπουδές και η σχολή δημόσιας διοίκησης ευνοούνται όπως επίσης και η προϋπηρεσία, αλλά και ο τρόπος που μπήκε κάποιος στο Δημόσιο.

“Δεν μπορώ να τιμωρώ και τον νέο επειδή έχει πέντε χρόνια και ο παλιός έχει 25. Κάποιος θα αδικηθεί”, ξεκαθάρισε ερωτώμενος για το ποιος προηγείται: ο έμπειρος ή ο απόφοιτος της σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Διευκρίνισε πάντως ότι υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια. “Οι πολύτεκνοι εξαιρούνται συνολικά και οι τρίτεκνοι απορροφώνται κατά προτεραιότητα”, πρόσθεσε.

Μιλώντας και για τους συμβασιούχους που μονιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια είπε: “Του ΑΣΕΠ θα είναι σε ευνοϊκότερη θέση, το είχα πει και πριν καθίσω σε αυτή την καρέκλα”.

Σε ότι αφορά τα πλαστά δικαιολογητικά και τους λεγόμενους “κοπανατζήδες”, ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν έχει μία σαφή εικόνα για τον αριθμό των επίορκων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι “κοπανατζήδες ελέγχονται και θα τιμωρηθούν”.

“Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεφύγουμε από την έννοια της μονιμότητας και να περάσουμε σε αυτήν της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τα πλαστά πιστοποιητικά τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία διαδικασία εντοπισμού τους, ξεκινώντας από αυτά των ξένων γλωσσών.

news247.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *