Ομιλία Σαμαρά: Τα 12 μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών

Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του θα αναφερθεί στις εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για την …
ασφάλεια των πολιτών.
Λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ομιλία του μίλησε για την έξαρση της εγκληματικότητας, λέγοντας πως οι πολίτες τη νύχτα δεν αισθάνονται ασφαλής αλλά και την ημέρα μπορούν να πέσουν θύματα ληστείας.

Ιδιαιίτερη αναφορά έκανε και στις οικονομικές επιπτώσεις από την μη ύπαρξη της ασφάλειας, λέγοντας πως τότε ανθίζει η μαύρη αγορά, η παραοικονομία και το παρεμπόριο. Καταφέρθηκε εναντίον όλων όσων κλείνουν τα λιμάνια όποτε θέλουν, κλείνουν τους δρομους, με αποτέλεσμα να κλείνουν επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά υπάρχει στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας 12 βήματα για να αλλάξει η εικόνα της χώρας και να περιοριστεί η δράση των παρανόμων.

1. Να αλλάξει νομοθεσία, η ποινική μεταχείριση αλλά και το δικονομικό πλαίσιο για σύλληψη ενός κακοποιού. που ισχύουν παντού αλλού στην Ευρώπη. Συλλαμβάνονται κουκολοφόροι με μολότωφ, λένε αστυνομικοί τα φόρτωσαν και λόγω αμφιβολιών αφήνονατι ελεύθεροι… Κι οταν ξαναπιάνονται πάλι λένε ίδια… Αυτό δικονομικά είναι απίθανο να συμβεί αλλού στον κόσμο, μόνο στην Ελλάδα.

2. Να επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση σε τέτοια γεγοβνότα, σύλληψη και αποκάλυψη προσώπου. Δε μπορεί ο καθένας να βιντεοσκοπεί διαδηλώσεις και όχι η αστυνομία.

3. Χρήση μεθόδων αστυνόμευσης που δεν θετουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η αντιμετώπιση βίαιων ανθρώπων (μαύρο μπλοκ, κουκουλ. κλπ) είναι επιχειρησιακά άλλο πρόβλημα από άλλους διοαδηλωτές που είναι ήρεμοι, κάνοντας αναφορά στις υδροφόρες.

4. Να επανέλθει ο αστυνομικός στη γειτονιά… Να ενοποιηθούν μηχανοκίνητα σώματα αστυνομίας με αλληλοκάλυψη (ΖΗΤΑΔΕΣ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ). Να υπάρξουν ελικόπτερα για αστικά κέντρα με δικαίωμα βινετοσκόπησης περιστατικών.

5. Να ενοποιηθούν και να ενισχυθούν οι διευθύνσεις κατά οργανωμένου εγκλήματος. Αλλαγή κανόνων εμπλοκής της αστυνομίας.

6. Να αλλάξει ποινική αντιμετώπιση. Να εξετάσουμε ένα προς ένα τα αδικηματα. Επίσης πρέπει να επεκταθεί πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και χωρο οργανωμένου εγκλήματος πέρα από χώρο τρομοκρατίας.

7. Να αποσυμφορηθούν οι φυκαλές. Να απελαθούν οι αλλοδαποί κατάδικοι που μπορούν να εκτίσουν τις ποινές στις χώρες προέλευσης μετα διακρατική συμφωνία,. Να λειτουργήσουν έτοιμα σωφρονιστικά καταστήματ που είναι ανενεργά και να αλλάξει ο κώδικας φυλακών και να προστατευτεί ζωή κρατουμένων. Χρειάζοντα και ειδικά μετρα να σπασει το κύκλωμα συναλλαγής φυλάκων και φυλασκισμένων.

8. Να αντιμετωπιστεί και η χαμηλή εγκληματικότητα. Όταν μια περιοχή καταλαμβάνεται από χρήστες ναρκωτικών αργότερα θα φέρει συμμορίες… Θα αντιμετωπίζονται με άλλη βαθμίδα. Θα απομακρυνθούν απο περιοχές που τις έχουν καταλάβει. Θα αντιμετωοπίζονται ως άρρωστοι αλλά όχι αποποινιοκοποίηση για μη εξαρτημένους χρήστες.

9. Να υπάρξει δόγμα εσωτερικής ασφάλειας που θα ξεκινά από τις απειλές κατά της δημόσιας ασφάλειας μέχρι μηχανισμούς καταστολής σε βάθος χρόνου, από τρομοκρατία μέχρι απαγωγές αθώων και για εμπόριο οργάνων ή απλό

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *