Τετ – α – τετ Σαμαρά – Λέτα στις 12 στο Μαξίμου

Το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 12.00 έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ιταλό ομόλογο του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η ατζέντα της συνάντησης των δύο περιλαμβάνει τον αγωγό φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline), ο οποίος θα ξεκινά από το Αζερμπαϊτζάν και θα καταλήγει στην Ιταλία περνώντας από την Ελλάδα, την ελληνική και ιταλική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014, καθώς και την ευρύτερη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης…
Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ενρίκο Λέτα τόνισε μεταξύ άλλων, ότι “το κύριο θέμα” στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, “θα είναι το μέλλον της Ευρώπης, της γηραιάς ηπείρου που πρέπει να γίνει διαφορετική από τη σημερινή, ώστε οι πολίτες να πάψουν να την εκλαμβάνουν ως μητριά και τιμωρό και να τη δουν ως πηγή ελπίδας και ένα ενιαίο σύνολο που προσφέρει θετικές ευκαιρίες”.

“Έρχομαι στην Αθήνα για να ενθαρρύνω την ελληνική κοινή γνώμη και για να πω ότι υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει και τον εαυτό της”, ανέφερε ο κ. Λέτα και χαρακτήρισε ως μια από τις σημαντικότερες την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Στο πνεύμα αυτό, σημείωσε, εντάσσεται και η συνεργασία εν όψει των δύο ευρωπαϊκών προεδριών -της Ελλάδας και της Ιταλίας- το πρώτο και το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

“Κατά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, πρόκειται να θέσουμε τις βάσεις για την ευρωπαϊκή κοινή δράση, για το πώς οι προεδρίες μας μπορούν να βοηθήσουν τη μεσογειακή Ευρώπη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *