Ο Βίκτωρας Ρέστης σε… αναζήτηση 1,3 εκατομμυρίων ευρώ!

Πανικόβλητος ο εφοπλιστής και άνθρωπος των ΜΜΕ, Βίκτωρας Ρέστης, από τις αποκαλύψεις για…

την εμπλοκή του σε οικονομικά εγκλήματα κατά του Ελληνικού Δημοσίου, επιχειρεί να εκφοβίσει τους…
δημοσιογράφους… με αγωγές εκατομμυρίων ευρώ!

Συγκεκριμένα, κατέθεσε σε βάρος μας αγωγή ισχυριζόμενος, ότι το δημοσίευμα του directnews.gr στις 12 Σεπτεμβρίου 2012, (διαβάστε εδώ) για τα χρήματα που οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο από τις κομπίνες του, τον συκοφαντεί και θίγει τα προσωπικά του δεδομένα!

Με την αγωγή που κατέθεσε στις 21/9/2012 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας, ζητάει να του καταβάλουμε ένα εκατομμύριο, τριακόσιες χιλιάδες ευρώ (ναι, καλά διαβάσατε 1.300.000 ευρώ) για την ηθική βλάβη που, δήθεν, υπέστη.

Ειδικότερα, θέλει ένα εκατομμύριο ευρώ για τον εαυτό του και τριακόσιες χιλιάδες ευρώ για την εταιρεία συμφερόντων του «ΦΑΝΤΟΜ Ανώνυμη Εμπορική και Τεχνική Εταιρία».

Σε ό,τι αφορά στο έγγραφο που δημοσιοποίησε το directnews.gr –από το οποίο προκύπτει ότι η οικονομική εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, είχε ήδη δώσει, από το 2010 εντολή στο ΣΔΟΕ να διενεργήσει σε βάρος του ποινική προκαταρτική εξέταση για το αδίκημα της κακουργηματικής φοροδιαφυγής – ο γνωστός εφοπλιστής το μόνο που απαντά είναι ότι με τη δημοσιοποίηση του… παραβιάστηκε το απόρρητο της δικαστικής έρευνας.

Η αγωγή ορίστηκε να εκδικαστεί στις 6 Ιουνίου 2013. Εάν την κερδίσει ο Β. Ρέστης (να σημειώσουμε ότι είναι ήδη κατηγορούμενος και για συμμετοχή σε βαθμό κακουργήματος στο λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα Νο2») εμείς χρήματα δεν έχουμε για να τον αποζημιώσουμε.

Ωστόσο, του υποσχόμαστε, ότι η κατά νόμο υπεύθυνη της ιστοσελίδας δεν πρόκειται να την “κοπανίσει” στο εξωτερικό, όπως έχει απειλήσει να κάνει εκείνος σε περίπτωση που… αυξηθεί η φορολογία στα καράβια του.

Θα μείνει στην Ελλάδα και θα υποβληθεί στο μέτρο της «προσωπικής κράτησης, διάρκειας ενός έτους», όπως ο κ. Ρέστης απαιτεί στην αγωγή του, αφού δεν της… βρίσκονται πρόχειρα 1,3 ευρώ.

Η offshore εταιρεία Lincoln Finance Corporation και τα νησιά Μάρσαλ

Αλλά να έρθουμε τώρα και στην “ταμπακέρα”. Σε χθεσινές δηλώσεις του ο ευπατρίδης – όπως αυτοχαρακτηρίζεται – εφοπλιστής, ομολογεί ότι πράγματι έχει επιβληθεί από τις φορολογικές αρχές στην εταιρεία συμφερόντων του «ΦΑΝΤΟΜ», πρόστιμο 31 εκατομμυρίων ευρώ.

Ισχυρίζεται όμως, ότι η ποινή αυτή αφορά πράξεις και παρατυπίες που έγιναν από τον κατασκευαστή των ακινήτων και πραγματοποιήθηκαν πριν από τη συμμετοχική ή διοικητική εμπλοκή του Ομίλου Ρέστη στην εν λόγω εταιρεία.

Ως γόνος εφοπλιστικής οικογένειας ξέχασε προφανώς τη λαϊκή παροιμία που λέει πως… «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

Γιατί, δυστυχώς για τον Βίκτωρα Ρέστη, το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο δημοσιεύθηκε στο «Έθνος της Κυριακής», όχι μόνο δικαιώνει τις προηγούμενες αποκαλύψεις του directnews, αλλά φαίνεται να του δημιουργεί… νέες σοβαρές δικαστικές περιπέτειες.

Ειδικότερα και σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, οι αρμόδιοι ελεγκτές ανακάλυψαν ένα προσύμφωνο αγοραπωλησίας ακινήτου στην περιοχή της Γλυφάδας, αξίας 20,5 εκατ. ευρώ.

Ως πωλητής εμφανίζεται η περίφημη πλέον εταιρεία «Karouzos Constraction» και ως αγοραστής αναφέρεται η κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «Muchtone Limited».

Στο πληρεξούσιο της Muchtone όσα ονόματα εμφανίζονται να έχουν εξουσιοδοτηθεί να ενεργήσουν για την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου, είναι κάτοικοι Ελληνικού, Λεωφόρος Ποσειδώνος 11, που είναι η έδρα της ναυτιλιακής εταιρείας του Βίκτωρα Ρέστη, με την επωνυμία Enterprises Shipping Trading Sa Liberia.

Στις 6 Αυγούστου 2008 η αγοράστρια εταιρεία φέρεται να καταβάλει το ποσό των 500.000 ευρώ με επιταγή της τράπεζας First Business Bank (FBB) –που επίσης ανήκει στον Όμιλο Ρέστη – ως «αρραβώνα» για το προσύμφωνο.

Η εντολή για την έκδοση της συγκεκριμένης επιταγής δόθηκε από την εταιρεία International Finance and Investments χωρίς ελληνικό ΑΦΜ και με έδρα την Μονρόβια της Λιβερίας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr ανήκει στον Βίκτωρα Ρέστη.

Την ίδια μέρα (6 Αυγούστου) από τον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό International Finance and Investments και από το ίδιο κατάστημα της FBB εκδόθηκε και πάλι σε διαταγή της Karouzos Constraction, άλλη μία επιταγή ύψους 9 εκατ. ευρώ και έτσι συνολικά η πωλήτρια εταιρεία εισέπραξε ως «αρραβώνα» το ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, το ποσό αυτό μεταφέρθηκε στο λογαριασμό της Karouzos Constraction, από την εταιρεία Lincoln Finance Corporation, με έδρα τα νησιά Μάρσαλ που φέρεται να είναι η offshore – «όχημα» για πάρα πολλές ύποπτες συναλλαγές.

Εδώ και τώρα, λοιπόν, η οικονομική εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, που ερευνά το σκάνδαλο της κακουργηματικής φοροδιαφυγής να ζητήσει όλες τις συναλλαγές της Lincoln Finance Corporation, όπως επίσης και της Λιβεριανής εταιρείας International Finance and Investments.

Όσο αυτό δεν γίνεται, υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, κάποιοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης φαίνεται να… χαρίζουν χρόνο στον Βίκτωρα Ρέστη, προκειμένου να καλύψει τις έκνομες ενέργειές του.

Και προσθέτουν με νόημα, ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει μόνο να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια…

http://directnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *