Καταδίκη για 13 μοναχούς

Σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή όμως, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης 13 μοναχοί της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. Σε βάρος τους είχε κατατεθεί μήνυση για παράνομη είσοδο στη Μονή. Τι είπαν στις απολογίες τους
Στέλιος Μπαμιατζής
Ποινή φυλάκισης μέχρι και έξι μήνες εισέπραξαν δεκατρείς μοναχοί της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, οι οποίοι και….
καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, με 3ετή αναστολή όμως. Κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης.
Πρόκειται για ζηλωτές μοναχούς σε βάρος των οποίων τα μέλη της νέας αδελφότητας της Ιεράς Μονής κατέθεσαν μήνυση για παράνομη είσοδο και παραμονή στις εγκαταστάσεις της Μονής.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αναβίωσε η κόντρα μεταξύ της νέας αδελφότητας Εσφιγμένου, που ορίστηκε από την Ιερά Κοινότητα –το ανώτατο διοικητικό όργανο της Αθωνικής Πολιτείας– και των μοναχών που αρνούνται να εγκαταλείψουν την Ιερά Μονή.
“Το μοναστήρι λειτουργεί κανονικά. Δεν πρόκειται να το εγκαταλείψουμε μέχρι να πεθάνουμε. Είναι θρησκευτικοί και δογματικοί οι λόγοι της παραμονής μας στην Μονή”, είπαν κατά τις απολογίες τους οι τρεις παριστάμενοι κατηγορούμενοι. Οι υπόλοιποι εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο.
Σε πρώτο βαθμό οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή.

news247.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

24 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΡΕ 200 ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ
    ΔΑΙΜΟΝΟΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΣ;; ΕΙΣΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ο τοπος ειναι γεματος γραμματεις και φαρισαιους που καταδικαζουν οσους πραγματικα ειναι ταπεινοι και πιστοι αγωνιστες …και οχι καιροσκοποι και θεομπαιχτες.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    3:38 Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ Τ Ο Ξ Ε Ρ Ε Ι Σ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΦΑΓΑΔΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΖΟ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΟΓΚΩΔΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥ, ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΑ ΕΓΩ ! ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ 'ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ' ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ! ΑΡΑΓΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΕ ΧΕΡΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ; ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΕ, ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΟΥ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΒΡΑ ΙΟΥΔΑΙΩΝ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ;;;;

    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ…
    ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΑΞΗΖΕΙ ΜΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

    Reply
  5. Ανώνυμος

    AKOY ΤΩΡΑ ΣΧΟΛΙΟ Ο 2.49!ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ,ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ..!!ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ ΟΙ ΨΕΥΤΟΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ..ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ!!!!!

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΠΟΛΥ ΟΓΚΩΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΟΝΑΧΟΣ ? ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΔΡΟΜΙΑΖΕΙ…ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    οι μπατσοι,γουρουνια,δολοφονοι και οι συνεργατες τους,εισαγγελεις και δικαστες,ειναι τα μοναδικα σωματα της δημοσιας διοικησης που δε χανουν το ρολο τους ακομα και σε περιοδο πολεμου οταν οι κατακτητες,τους διαταζουν!
    ειναι κατ'επαγγελμα προδωτες!
    απομονωστε τους απο καθε κοινωνικη σας εκδηλωση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    μονοι τους σα τα σκουλικια!

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΟΥΣΤ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ@@@@@@@ ΠΡΕΖΑΚΗΔΕΣ=357562&^^^(&(&^%$^ΘΑΝΑΤΟΣ+++++++++ΣΤΟΝ ΑΠΗΓΑΝΟ ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΣΤΑΝΙΣΤΕΣ ΟΥΣΤ ΞΟΥΣ@@@++++++++^&*$$$+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++================ΑΝΘΕΛΛΗΝΕς…………….ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    ΩΙΛΙΦ+

    Reply
  9. Ανώνυμος

    σκασε, αντιχρηστε του κερατα, παλιοτομαρο! ακου ψευδοπροφήτης! δαιμονοκατεχομενος είσαι!

    Reply
  10. Ανώνυμος

    αυτα παθαινει καποιος οταν ειναι ζηλωτης και ψηλομυτης και αυτοχριζεται γνησιος.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ….ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ….ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝΕ!!! ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ….ΚΑΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑ!!!! ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ!!!

    Reply
  12. Ανώνυμος

    ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ
    ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΤΟΥΣ
    ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΑΛΟΝ!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ.

    Reply
  13. Ανώνυμος

    Δυστυχώς ο Χριστός σήμερα διώκεται στην Ελλάδα,για αυτό μας περιμένουν δεινά.Τυχαίο είναι νομίζετε το ακάνθινο στεφάνι τον Χριστό της Καλύμνου?

    Reply
  14. Ανώνυμος

    Καλα ειπε ο Σημιτης,αν παρεις τριαντα καμια δεκαρια να στουκαρουν οι πιλοτοι τελειωσαν κιολας.. Τι θα φαμε αυριο

    Reply
  15. Ανώνυμος

    ΟΠΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ ΡΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΗ ΤΩΡΑ ΝΙΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟ ΣΑΤΑΝΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΜΩΣ…….;;;;;;;;;;

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *