Έρευνα:13ος Μισθός( όσοι πάρουν):«Συνεταίρος οι Τράπεζες»

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, όπως κάθε χρόνο, διεξήγαγε έρευνα, για το 13ο μισθό. Απαντήθηκαν 554 ερωτηματολόγια, εκ των οποίων 356 τηλεφωνικά και με προσωπικές συνεντεύξεις και 198 μέσω internet. Σκοπός της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί ο τρόπος, με τον οποίο οι……
Έλληνες Καταναλωτές σκοπεύουν να ξοδέψουν το δώρο των Χριστουγέννων. Γνωρίζουμε ότι φέτος, αρκετοί καταναλωτές δε θα πάρουν 13ο μισθό και ακόμα περισσότεροι θα πάρουν μειωμένο δώρο Χριστουγέννων. Όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως διαχειρίζονται οι καταναλωτές τα οικονομικά τους και αυτό γίνεται ακόμα σημαντικότερο, τώρα, με την κρίση.
Η έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις, στην κατανομή του 13ου μισθού:

Παρατηρείται αύξηση του ποσοστού, για τη αποπληρωμή δανείων και πιστωτικών καρτών, κατά 9 περίπου μονάδες. Η αύξηση αυτή έρχεται να προστεθεί, στην περσινή αύξηση, που ήταν 2 μονάδες και στην αύξηση του 2008, που ήταν 5,3 μονάδες.
*
Το ποσοστό αποταμίευσης αυξήθηκε, κατά 6,5 μονάδες, στα χαμηλότερα εισοδήματα (που δείχνει το φόβο, για την κρίση), μειώθηκε κατά 2 μονάδες, στα μεσαία εισοδήματα και παρέμεινε περίπου σταθερό, στα υψηλά.
*
Τα ποσοστά, για τη θέρμανση και τη διατροφή αυξήθηκαν, κατά 1,5 μονάδα.
*
Το 2,42% του 13ου μισθού θα ξοδευτεί, για άλλες δαπάνες, όπως πληρωμή ασφάλειας και τελών αυτοκινήτου, ιατρικών εξετάσεων, φαρμάκων κ.λπ.
*
Τα ποσοστά, για την ένδυση, τη διασκέδαση, τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, τα τυχερά παιχνίδια, την αγορά οικιακών συσκευών παρουσιάζουν μικρές μειώσεις, που κυμαίνονται, από 0,5 έως 2,5 μονάδες.
*
Τα ποσοστά, για τα ταξίδια, μειώθηκαν, κατά 4 και πλέον μονάδες. Αξιοσημείωτη μείωση, κατά 10 περίπου μονάδες, παρουσιάζεται, στα υψηλά εισοδήματα.
*
Τα ποσοστά, για τα σχολεία των παιδιών και τα δώρα, παρουσιάζουν μικρές αυξήσεις, της τάξης της 1 μονάδας και της 0,5 μονάδας, αντίστοιχα.
Παρατηρούμε ότι 60% περίπου του 13ου μισθού θα ξοδευτεί, σε ανελαστικές δαπάνες (διατροφή, δίδακτρα, θέρμανση, χρέη προς τράπεζες, χρέη προς το δημόσιο και λογαριασμούς, υπηρεσιών).

NEWSN.WORDPRESS.COM

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ///.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΜΕ ΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΤΩΧΟΥΣ/// Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ//ΕΣΥ ΚΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΣΥ ΤΗΝ ΠΑΓΩΝΕΙΣ//ΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ//ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΜΑΣ////ΠΑΓΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΠΩΣ ΠΑΓΩΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ////ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ///ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ //

    Reply
  2. berde gyoz

    Αυτα τα χριστουγεννα ειναι υποχρεωση ολων μας περισσοτερο απο ποτε να σαμποταρουμε τις μικρομεσαιες επιχειρησεις των ελληνων μικροαστων και να στηριξουμε το παραεμποριο.
    Μπορει να μην αναγνωριζουμε την επερχομενη χριστιανικη γιορτη,αν ομως μας παρασυρει το ολο κλιμα και βγουμε για ψωνια,τοτε στηριζουμε πλανοδιους μικροπωλητες,καταστηματα μεταναστων και γενικοτερα οτιδηποτε μη ελληνικο.
    Διαδιδουμε τις ιδεες μας και σε φιλους-γνωστους,με ενα και μοναδικο σκοπο.Να πουμε ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ GO ON και ΜΙΧΑΛΕ ΑΝΤΕ ΚΑΙ Γ@ΜΗΣΟΥ.Μεχρι να γινει China town και η τελευταια γειτονια της αθηνας,μεχρι να μπει λουκετο και στην επιχειρηση του τελευταιου υποστηρικτη του μιχαλου.
    Γουσταρω με τρελα να βλεπω στην τηλεοραση μικροαστουληδες να κλαιγονται οτι δεν εχουν δουλεια μεσα στις γιορτες ενω τα προηγουμενα χρονια γινοταν χαμος,και να κατηγορουν γι αυτο μεταναστες που και καλα φερνουν φθηνοτερα προιοντα-μαιμουδες.
    Δεν αγοραζουμε τιποτα ελληνικο-Στηριζουμε μονο μεταναστες.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.

    ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΛΙΚ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ in.gr ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΜΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΝΑΣ ΕΙΚΟΝΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ

    ΣΑΝ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ!!!

    Reply
  4. ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

    Το πλήθος ήταν εκεί μαζεμένο από το πρωί. Επιτέλους μετά από τόση ταλαιπωρία και τόσο αγώνα ήταν εκεί για να παρακολουθήσουν την εκτέλεση ενός μεγάλου προδότη .Το ικρίωμα το είχαν στήσει με ζήλο μεγάλο από μέρες οι εργάτες. Ο δήμιος είχε πάρει την θέση του και ήταν πολύ χαρούμενος που του είχε κληρωθεί να είναι αυτός ο τυχερός που θα εκτελούσε τον προδότη ενός ολοκλήρου λαού .Στο βάθος φάνηκε η κλούβα που μετέφερε τον προδότη .Οι αστυνομικοί με περίσσιο ζήλο τον κατέβασαν από την κλούβα και ξεκίνησαν την πορεία τους προς το ικρίωμα .Το πλήθος μόλις κατάλαβε ότι ο προδότης είχε εμφανιστή ξέσπασε σε κατάρες εναντίων του προδότη .Βρισιές ανάμικτες με κατάρες για τον ίδιο και τους συνεργούς του γέμισαν την πλατεία συντάγματος που είχε στηθεί το ικρίωμα. Ο προδότης δεμένος πισθάγκωνα προχωρούσε προς το ικρίωμα υποβασταζόμενος από τους φρουρούς του. Ξαφνικά σαν μέσα από ταινία πέρασαν μπροστά από τα μάτια του όλες οι προδοσίες που είχε κάνει εναντίον του λαού του, ποιος ξέρει τι να σκέπτονταν άραγε εκείνη την στιγμή ,παντός από το ύφος του έδειχνε αμετανόητος μέχρι την υστάτη στιγμή. Ο λαός παρακολουθούσε με ανακούφιση τις τελευταίες στιγμές ενός μεγάλου προδότη και δόξαζε τον θεό που ήταν κει και θα είχε την χαρά να παρακολούθηση το τέλος του.Ο προδότης ανέβηκε τα σκαλιά του ικριώματος και πηρέ την θέση του στην κρεμάλα. Ο δήμιος του πέρασε την θηλιά στο λαιμό και τον ρώτησε εάν θα ήθελε να του φορέσει την κουκούλα, αυτός αρνήθηκε ,ο δήμιος απομακρύνθηκε και όλα ήταν έτοιμα για την εκτέλεση του προδότη. Το πλήθος από κάτω παραληρούσε από χαρά και από ανυπομονησία. Ο επικεφαλής τις εκτέλεσης έδωσε το σύνθημα και μια παγερή ησυχία απλώθηκε σε όλο το σύνταγμα, η καταπακτή άνοιξε το σώμα του προδότη έπεσε με ορμή προς τα κάτω, έκανε κάνα δυο ταλαντεύσεις και ισορρόπησε κρεμασμένο στο σχοινί. Ο προδότης τίναξε μια δυο φορές τα πόδια του και μετά έμεινε ακίνητος, η γλώσσα του είχε βγει από το στόμα την είχε δαγκώσει και αφροί έβγαιναν από το στόμα του. Το πλήθος παραληρούσε από χαρά αγκαλιάζονταν μεταξύ τους και ευχαριστούσαν τον θεό που τους είχε απαλλάξει από έναν τόσο μεγάλο προδότη. Στο ικρίωμα τώρα ανέβηκε άλλος δήμιος και πηρέ τη θέση του προηγούμενου. Σειρά είχε τώρα ο σκύλος του αρχηγού ο πακγαλεξ ,ένα μπασταρδόσκυλο τεραστίων διαστάσεων διασταύρωση ροτβαιλερ με γουρουνοσκυλο. Στην σειρά περίμεναν και η επόμενοι δήμιοι. Είχε πολύ δουλειά σήμερα και όλοι ήταν ευχαριστημένοι που επιτέλους είχαν απαλλαχτεί από την χειρότερη ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ συμμορία που είχε βγάλει ποτέ ο τόπος…..

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *