Λίγες ώρες μόνο μετά τον θάνατο του παιδιού του πάνω στο χειρουργικό τραπέζι, ένας τραγικός πατέρας μιλά για τα ερωτήματα που προκλήθηκαν από τον θάνατο του δεκατριών μηνών βρέφους.

Το παιδί του γεννήθηκε με συγγενή καρδιοπάθεια και…
.
.
μόλις 25 μέρες μετά τη γέννησή του, υπεβλήθη σε επέμβαση στο Ωνάσειο. Στην επέμβαση αυτή, τοποθετήθηκε στο βρέφος ένα μόσχευμα, το οποίο θα έπρεπε να παρακολουθείται, τουλάχιστον, κάθε τρεις μήνες, όπως περιγράφει ο πατέρας στη zougla.gr,

Η οικογένεια του παιδιού μένει στο Λιτόχωρο και έτσι, για την τακτική παρακολούθηση του μωρού, οι γονείς επισκέπτονταν το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Εκεί, ο γιατρός που παρακολουθούσε το παιδί ζήτησε από τους γονείς το πρακτικό της επέμβασης που είχε γίνει στο Ωνάσειο και εκείνοι του απάντησαν ότι δεν το είχαν στα χέρια τους, παρόλο που το είχαν ζητήσει από το νοσοκομείο.

Όταν λίγους μήνες μετά άρχισαν τα πρώτα προβλήματα για το βρέφος, οι επισκέψεις στον γιατρό έγιναν πιο τακτικές.

Οι αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών ήταν ότι το παιδί θα υποβαλόταν σε νέα επέμβαση μετά από περίπου τέσσερα χρόνια. Όμως, η στένωση που παρατηρήθηκε στο παιδί ανάγκασε τους γονείς να ταξιδέψουν, για άλλη μία φορά, από το Λιτόχωρο στο Ωνάσειο, όπου σήμερα έγινε η δεύτερη επέμβαση.

Ο γιατρός που είδε χθες το απόγευμα το παιδί, ζήτησε -όπως ήταν αναμενόμενο- το πρακτικό της πρώτης επέμβασης, ώστε να γνωρίζει το είδος του μοσχεύματος και να ξέρει πώς να κινηθεί στο χειρουργείο.

Χαρακτηριστικά είπε ο γιατρός: «Σύμφωνα με το μόσχευμα που έχουν βάλει, υπάρχουν κάποιες αντοχές στο μπαλονάκι», το οποίο θα έπρεπε να τοποθετηθεί στο βρέφος.

Ωστόσο, οι γονείς δεν είχαν πάρει ποτέ τον φάκελο, τον οποίο ούτε ο ίδιος ο γιατρός μπόρεσε να εντοπίσει στο νοσοκομείο.

Σήμερα, όμως, μετά από ώρες στο χειρουργείο και μετά από επιπλοκές, το παιδί κατέληξε.

Zougla.gr
.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *