Στους 13 οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στην Ουάσινγκτον

Τουλάχιστον δέκα οι τραυματίες

Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί από τα πυρά αγνώστου ενόπλου σε βάση του Πολεμικού Ναυτικού…
στην Ουάσινγκτον, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον δέκα.

Τρεις πηγές των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας αναγνώρισαν, αν και διστακτικά, τον ένοπλο που προκάλεσε το μακελειό στο Νέιβι Γιαρντ, ως έναν Τεξανό, ονόματι Άαρον Αλέξις, ο οποίος υπηρέτησε ως έφεδρος στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ από τον Μάιο του 2007 εως τον Ιανουάριο του 2011

Επισήμως πάντως, οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του δράστη ή των πιθανών συνεργατών του.

Οι πηγές αυτές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, έχουν ενημερωθεί για τις έρευνες που διεξάγονται για την επίθεση στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και του ενόπλου.

Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν θεωρούν το μακελειό αυτό τρομοκρατική ενέργεια.

Πάντως, ο ένας από τους άνδρες που αναζητούσαν οι αρχές ως ενεχόμενο στο μακελειό στο Νέιβι Γιαρντ της Ουάσινγκτον εντοπίστηκε και «δεν θεωρείται ύποπτος», ανακοίνωσε η αμερικανική αστυνομία.

Η αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Κάθι Λανίερ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δύο άνδρες, ένας λευκός και ένας μαύρος που φορούσαν χακί στολές, θεωρούνταν ύποπτοι ως συνεργάτες του ενόπλου ο οποίος σκοτώθηκε από τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Μέσω Twitter η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ένας από αυτούς, ο λευκός, αναγνωρίστηκε και δεν θεωρείται πλέον ύποπτος.

Η Γερουσία ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή προς όλους τους εργαζομένους σε αυτήν να παραμείνουν μέσα στα κτίριά της. Η ανακοίνωση την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ανέφερε ότι η Γερουσία ακύρωσε τη σημερινή της συνεδρίαση και ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων —η οποία δεν επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα— δεν έχει λάβει ή εκδώσει τέτοια εντολή.

Την έρευνα για το μακελειό στο Νέιβι Γιαρντ έχει αναλάβει το FBI αλλά, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον Βίνσεντ Γκρέι, οι αρχές «δεν έχουν κανένα λόγο να πιστεύουν σε αυτό το στάδιο» ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Τα γεγονότα εκτυλίχτηκαν γύρω στις 08:20, τοπική ώρα (15:20 ώρα Ελλάδας) στην έδρα της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (NAVSEA), στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ, στα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας. Ένας άνδρες μπήκε στο κτίριο 197 του συγκροτήματος αυτού, όπου εργάζονται καθημερινά 3.000 άνθρωποι, και άνοιξε πυρ εναντίον τους.

«Άκουσα τρεις πυροβολισμούς και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άλλους τρεις (…) Το βάλαμε στα πόδια» αφηγήθηκε η Πατρίσια Ουόρντ, μιας υπάλληλος που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην καφετέρια του πρώτου ορόφου. Όπως εξήγησε, για να μπει κανείς στο κτίριο δείχνει απλώς το σήμα του, όμως δεν υπάρχει ανιχνευτής όπλων και μετάλλων.

newsbeast

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *