Δύο εκθέσεις «ΦΑΤΟΥΡΟΣ» εγκαινιάζονται την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 στις 20.00 στο Τελλόγλειο


Δύο εκθέσεις «ΦΑΤΟΥΡΟΣ» και «Δημήτρης Α. Φατούρος. Κατοικία Καζάζη στο Πανόραμα 1962-64 και 1973/Θεσσαλονίκη. Επιλογές Εσωτερικής Επίπλωσης», εγκαινιάζονται την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 στις 20.00 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.

«ΦΑΤΟΥΡΟΣ»

Στην αναδρομική έκθεση του έργου του πρώην Πρύτανη και ομότιμου καθηγητή του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, αρχιτέκτονα Δημήτρη Α. Φατούρου επιχειρείται μια ‘ανάγνωση’ της αρχιτεκτονικής διαδρομής πάνω στις ασυνέχειες των δεκαετιών, μέσα στις οποίες διαμορφώθηκε το έργο του.

Στον πυρήνα της έκθεσης βρίσκονται τα κτίρια και, γενικότερα, το Αρχιτεκτονικό έργο του Δ. Α. Φατούρου, η θέση που το έργο αυτό κατέχει μέσα στη διαμόρφωση του Ελληνικού Μεταπολεμικού Αρχιτεκτονικού Μοντερνισμού και τα βιβλία, τα κείμενα Αρχιτεκτονικής Κριτικής και Θεωρίας, που έχει συγγράψει ο ….

ίδιος.

Παράλληλα με την έκθεση «Φατούρος», στο ίδιο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει στο Τελλόγλειο και μια μικρότερη έκθεση τίτλο

«Δημήτρης Α. Φατούρος. Κατοικία Καζάζη στο Πανόραμα 1962-64 και 1973/Θεσσαλονίκη. Επιλογές Εσωτερικής Επίπλωσης».

Αυτή η έκθεση θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει και μια άλλη πλευρά του καταξιωμένου αρχιτέκτονα, καθώς σε αυτήν θα παρουσιαστούν έπιπλα της κατοικίας Καζάζη επιλεγμένα από τον ίδιο. Τα έπιπλα αυτά -δείγματα σκανδιναβικού design- αποτελούν δωρεά του ζεύγους Καζάζη στο Μουσείο Design.

Στην έκθεση υπάρχουν επίσης χρηστικά αντικείμενα, έπιπλα και graphics της δεκαετίας του ’60. Η έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο Design και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και του τμήματος Αρχιτεκτόνων.

Διάρκεια εκθέσεων: 14 Μαϊου-13 Ιουνίου 2010

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-14.00, Δευτέρα & Τετάρτη 17.00-21.00, Σάββατο-Κυριακή 10.00-18.00

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *