Πλέον των 140.000 ραντεβού ακυρώθηκαν στο ΙΚΑ

Εβδομάδα ταλαιπωρίας συνέχεια για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΙΚΑ, καθώς λόγω της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών του ΙΚΑ, ακυρώθηκαν όλα τα ραντεβού που ήταν προγραμματισμένα τόσο για Δευτέρα και Τρίτη, όσο και τα ραντεβού για τις 16 και 17 Δεκεμβρίου.
Φυσικά και τα ……..
ραντεβου της Τετάρτης ακυρώθηκαν λόγω της συμμετοχής των γιατρών του ΙΚΑ στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Με το σκεπτικό ότι σε κάθε γιατρό του ΙΚΑ αναλογούν 25 ραντεβού και ότι ο ασφαλιστικός φορέας διαθέτει 1150 γιατρούς σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, υπολογίζεται ότι μόνο στην περιοχή αυτή της Βόρειας Ελλάδας θα ακυρωθούν περισσότερα από 140.000 ραντεβού. Σε όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από προσωπικό ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ) ΙΚΑ Θεσσαλονίκης-Β. Ελλάδος, οι γιατροί του ΙΚΑ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ένταξη του ασφαλιστικού φορέα στον Οργανισμό Παροχών Υγείας (ΟΠΥ), τη σύσταση του οποίου προωθεί το Υπουργείο Υγείας, και επισήμαναν ότι το ιατρικό προσωπικό του ΙΚΑ από 10.000 που ήταν, μειώθηκε πέρσι σε 8.500 και φέτος σε 7.000, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών των 4 εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΥΠ ΙΚΑ Θεσσαλονίκης-Β. Ελλάδος, Σάββας Παρασκευόπουλος η ένταξη του ΙΚΑ στον ΟΠΥ θα έχει ως συνέπεια να επιβαρυνθεί το Ίδρυμα με 11 εκατομμύρια ασφαλισμένους, οι οποίοι θα επωφελούνται από τον εξοπλισμό για τον οποίο πλήρωναν τόσα χρόνια οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ. Παράλληλα χαρακτήρισε συκοφαντικό τον διασυρμό όλων των γιατρών του ΙΚΑ με αφορμή το φαινόμενο της υπερσυνταγογράφησης, τονίζοντας ότι οι φαρμακευτικές δαπάνες στο ΙΚΑ μειώθηκαν όχι λόγω του περιορισμού της συνταγογράφησης, αλλά λόγω της μείωσης των τιμών των φαρμάκων.

Τα αιτήματα των απεργών γιατρών του ΙΚΑ είναι: η άμεση ανανέωση των συμβάσεων έργου που λήγουν και η προκήρυξη αντίστοιχων θέσεων αορίστου χρόνου, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων αορίστου χρόνου, η άμεση κάλυψη των αναγκών περίθαλψης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η αναβάθμιση της περίθαλψης και η βελτίωση της υπηρεσίας των τηλεφωνικών ραντεβού.

Nooz.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΟΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ?

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Έτσι γίνεται και στην Ευρώπη;;; Έτσι Πρέπει να μείνουμε;; Απεργούν οι μπέηδες, γιατί τους κόβουν τις πιατέλες και βασανίζουν τον κοσμάκη. Ευτυχώς το καθεστώς τους τελειώνει. Δυστυχώς μόνο ότι μας το επβάλουν ξένοι. Τι να κάνουμε όμως, αφού οι δικοί μας αρμόδιοι(=τρωκτικά) πηγαίνουν στας ευρώπας για γιατρούς και όχι στο ΙΚΑ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *