Καθυστερεί εδώ και 1,5 χρόνο η κατασκευή του 10ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στις 23-11-2010 στη Βουλή την υπ’ αριθ. 6553 Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την οποία ζητούσε διευκρινήσεις για την καθυστέρηση της κατασκευής των σχολικών μονάδων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών, έργα των οποίων, όπως είναι γνωστό μετά από….

 συντονισμένες προσπάθειες του Γιώργου Καρασμάνη εντάχθηκαν στο καθεστώς Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ( ΣΔΙΤ ) (υπ’ αριθ. 41.00/576/16-03-2009 έγγραφο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ).

Ειδικότερα για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών και προκειμένου να επιλυθεί το οξύ πρόβλημα στέγασης, ο Γιώργος Καρασμάνης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και των Εκπαιδευτικών, αρχικά εξασφάλισε τη θετική ανταπόκριση της τότε Υπουργού Παιδείας κ. Γιαννάκου για την κατασκευή των απαιτούμενων σύγχρονων εγκαταστάσεων.

Ακολούθησε η κατάθεση πλήρους μελέτης και αποφασίσθηκε η ένταξη του έργου στο καθεστώς Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ( ΣΔΙΤ ) με την κατασκευή νέων αιθουσών διδασκαλίας, αίθουσας υπολογιστών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κλπ.

Επειδή όμως αυτή η απόφαση δεν ικανοποιούσε το βουλευτή πλήρως, αφού δεν αντιμετώπιζε το οξύ πρόβλημα της στέγασης των παιδιών, ο Γιώργος Καρασμάνης επανήλθε και ζήτησε την προσθήκη τριών ( 3 ) αιθουσών ελαφρού οπλισμού, που πληρούσαν όλες τις προδιαγραφές του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, μέχρι την ολοκλήρωση της μόνιμης κατασκευής.

Μετά από την παρατηρούμενη καθυστέρηση στην κατασκευή των σχολικών μονάδων, ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε την προαναφερθείσα σχετική ερώτηση, στην οποία δόθηκε από τον Υφυπουργό Υποδομών κύριο Μαγκριώτη η παρακάτω απάντηση:
« Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης σας πληροφορούμε ότι, η κατασκευή των Σχολικών μονάδων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών στο Νομό Πέλλας, βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης στο ΕΣΠΑ, με ενδεικτικούς προϋπολογισμούς 2.975.000 ευρώ και 3.460.000 ευρώ αντίστοιχα.

Επισημαίνεται ότι ο ΟΣΚ παρεμβαίνει όταν υπάρχει σχετική Υπουργική Απόφαση, ως δυνητικός τελικός δικαιούχος, από τις σχετικές προσκλήσεις των αντίστοιχων Περιφερειών ».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *