ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15 Μάη 2015

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απευθύνεται και με αυτό το Δελτίο Τύπου στους εργαζόμενους της πόλης και τους καλεί σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση για να ματαιωθούν τα νέα αντιλαϊκά σχέδια και να ανακτήσουμε τις απώλειές μας σε εργατικά και λαϊκά δικαιώματα…

Η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την οποία βάζει χέρι στα αποθεματικά διαφόρων οργανισμών μεταξύ αυτών και των νοσοκομείων, θα επιδεινώσει την κατάσταση στην Υγεία που είναι ήδη εκρηκτική. Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι όπως και η προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι κι αυτή, θυσιάζει τα δικαιώματά μας και την Υγεία του λαού για να διασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Παρά τους λεονταρισμούς της συγκυβέρνησης και τις δήθεν «κόκκινες γραμμές», οι δηλώσεις Τσίπρα-Γιούνκερ αποτελούν προάγγελο ενός νέου μνημονίου, άσχετα πώς θα ονομαστεί. Στο στόχαστρο μπαίνουν για άλλη μια φορά τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και η φοροαφαίμαξη του λαού, ενώ θα κατοχυρωθούν και θα παγιωθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι των προηγούμενων μνημονίων που δήθεν θα καταργούσε η νέα κυβέρνηση.
Με το τέλος του Ιούνη λήγει και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ανοίγοντας τη δυνατότητα για περισσότερες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.
Αυτές είναι οι απαιτήσεις της ΕΕ-ΔΝΤ και μεγαλοεργοδοσίας που η κυβέρνηση μας καλεί να τις αποδεχτούμε ως «πατριωτικό μας καθήκον». Καθήκον της εργατικής τάξης είναι να σηκώσει τη σημαία των δικών της αναγκών, να μην χαρίσει το μόχθο της στους μεγαλοεργοδότες. Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:
· Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
· Κάλυψη όλων των απωλειών.
· Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας.
· Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
· Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.
Καλούμε σε:
Ø Υποστήριξη της πανελλαδικής απεργίας στο χώρο της Υγείας στις 20 Μάη και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση Τετάρτη 20 Μάη στις 10:30πμ στο ΙΚΑ Αριστοτέλους.

Ø Συμμετοχή σε συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σε κάθε πόλη της Ελλάδας την 11η Ιουνίου, ενάντια στα νέα μνημόνια και τις αντιλαϊκές συμφωνίες.

Ø Προετοιμασία για πανελλαδική απεργία στο τέλος Ιούνη. Να γίνει υπόθεση των εργατών, θέμα συζήτησης μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες του λαού, στην οργάνωση. Μπορούμε να κερδίσουμε νέες διεκδικήσεις, να ανακτήσουμε τα δικαιώματα που χάθηκαν, να διεκδικήσουμε συνολικά τον πλούτο που παράγουμε.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *