ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ 15% ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΝΤ,ΣΙΓΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…


ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ…

Aύξηση της ανεργίας στο 15% την επόμενη διετία αλλά και πρόσθετα μέτρα για τα επόμενα δύο χρόνια προβλέπει, ότι θα ληφθούν στην Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο διεθνής οργανισμός, απαντώντας σε 26 ερωτήσεις, δίνει απαντήσεις για το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, ενώ…
.

τονίζει ότι η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ελλάδας ούτε της ευρωζώνης.
Ωστόσο, αφήνει ένα μικρό παράθυρο εθελούσιας συμφωνίας περιστροφής του χρέους, όπως την αποκαλεί, με τους επενδυτές των ελληνικών ομολόγων.
Επισημαίνει παράλληλα πως η αποπληρωμή της βοήθειας θα γίνει σε οκτώ ισόποσες δόσεις αρχής γενομένης απο το καλοκαίρι του 2013 και μετά.

Στο μεταξύ, σε έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά τη Δευτέρα το βράδυ από την Ουάσιγκτον, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές για την κάλυψη των δανειακών της αναγκών
Σύμφωνα με τις βασικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ, όπως αυτές αναφέρονται στην έκθεση, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αναμένεται να φτάσει στο 149% του ΑΕΠ το 2013 και στη συνέχεια θα μειωθεί σταδιακά στο 120% το 2020, τη στιγμή που το 2009 ήταν 115%.
Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι η αύξηση του ελληνικού χρέους αντικατοπτρίζει “το σταθερά μεγάλο έλλειμμα στο δημόσιο τομέα (το οποίο αναμένεται να μειωθεί στο 4,6% του ΑΕΠ μέχρι το 2013), το χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης και τον αποπληθωρισμό”.
Όσον αφορά στην ανάπτυξη, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 4% το 2010-11 και ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα ανέλθει στο 2,75% μετά το 2015.

ΠΡΕΖΑ TV

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *