Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις σε 150 χώρες για την κλιματική αλλαγή

Παρά τον συννεφιασμένο ουρανό, 310.000 πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης ζητώντας την ανάληψη διεθνούς δράσης κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Παράλληλα, χιλιάδες διαδηλωτές σε όλο τον κόσμο κάλεσαν τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Στη Νέα Υόρκη η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη διαδήλωση ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως.


Μεταξύ των διαδηλωτών ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ και ο ηθοποιός Leonardo DiCaprio, ο οποίος πρόσφατα ορίστηκε «Αγγελλιοφόρος της Ειρήνης» από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Στην πορεία συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio, καθώς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Δεν υπάρχει plan B, γιατί δεν έχουμε δεύτερο πλανήτη», δήλωσε ο γγ του ΟΗΕ. «Πρέπει να εργαστούμε και να εντατικοποιήσουμε τις ενέργειες μας», πρόσθεσε.



Χιλιάδες Αμερικανοί ταξίδεψαν από όλη τη χώρα προκειμένου να λάβουν μέρος στη μεγαλύτερη από τις περίπου 2.700 εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν εχθές σε 150 χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη.



Στο Λονδίνο συμμετείχαν περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, ενώ στη Μελβούρνη, όπου έλαβε χώρα η μεγαλύτερη διαδήλωση της Αυστραλίας, πήραν μέρος τουλάχιστον 20.000 ακτιβιστές.



Στο Βερολίνο, 10.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου για να ζητήσουν την λήψη άμεσων μέτρων.


Στο Γιοχάνεσμπουργκ, οι διαδηλωτές φορούσαν κονκάρδες με πράσινες καρδιές και σχημάτισαν με το σώμα τους μία καρδιά σε έναν ανοιχτό χώρο ενώ ελικόπτερα που πετούσαν στην περιοχή τους φωτογράφιζαν.

Η ισχυρή βροχόπτωση στη Σουηδία δεν επηρέασε τους ακτιβιστές, καθώς στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν στο κοινοβούλιο.

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην Πορεία για το Κλίμα που διοργανώθηκε στο Βελιγράδι. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Αλλάξτε πολιτική, όχι κλίμα».

Εκατοντάδες νέοι βγήκαν στους δρόμους του Κατμαντού ζητώντας «τολμηρή δράση και δικαιοσύνη για το κλίμα».

Στο Κάιρνς της Αυστραλίας, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το συνεδριακό κέντρο όπου συνεδρίαζαν οι υπουργοί Οικονομικών της G20 κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Ανανεώσιμες» και «Αλλαγή Τώρα».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *