Γαλλία: Πρόστιμο 1.500 ευρώ για άνδρες που πάνε με ιερόδουλες προβλέπει νέο νομοσχέδιο

Νομοσχέδιο που προβλέπει την ποινικοποίηση του αγοραίου έρωτα, με την καινοτομία ότι ρίχνει το βάρος όχι στις ιερόδουλες, αλλά στους πελάτες τους, κατατέθηκε στη Βουλή της Γαλλίας…

Πρωταρχικός στόχος του νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει περισσότερα από 20 άρθρα είναι η αντιμετώπιση δικτύων μαστροπείας ή η προσφορά βοήθειας σε εκδιδόμενες γυναίκες που θέλουν να φύγουν από το χώρο του αγοραίου έρωτα.

Ωστόσο, τα περισσότερα βλέμματα έχουν στραφεί στο αμφιλεγόμενο άρθρο 16, το οποίο, για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας, καθιστά παράνομη για επίδοξους πελάτες «την προσφυγή στην πορνεία», με άλλα λόγια, το να πληρώνεις για σεξ.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο της τάξης των 1.500 ευρώ, ενώ εάν επαναλάβουν το ατόπημα θα τιμωρούνται με 3.000 ευρώ.

Παράλληλα, πελάτες που πληρώνουν για σεξ θα πρέπει να παρακολουθήσουν σεμινάριο ευαισθητοποίησης, στο πρότυπο του αντίστοιχου για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ που παρακολουθούν όσοι συλλαμβάνονται να οδηγούν μεθυσμένοι.

Όπως μεταδίδει το BBC, το νομοσχέδιο έχει «καλή πιθανότητα» να υπερψηφιστεί. Η συζήτησή του είναι προγραμματισμένη για τις 26 Νοεμβρίου.

Πηγή: www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *