Ζημιά 15 εκατ. ευρώ στον ελληνικό τουρισμό από τα ρωσικά «κανόνια»

Στα δέκα ως 15 εκατ. ευρώ αποτιμάται η ζημιά για τον ελληνικό τουρισμό από το «ντόμινο» των λουκέτων ρωσικών πρακτορείων κατά τη διάρκεια της εφετινής περιόδου, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών
Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Συνολικά περίπου 20.000 ρώσοι τουρίστες εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα. Το πρακτορείο Versa είναι το 14ο που χρεοκοπεί από την αρχή του καλοκαιριού (Voyage Inart, Neva, Windrose World, Expo Tour, Labirint, IntAer, Nordic Star, Atlas, Milan Tour, Santa Lucia, Αviacharter-DV, Lime Travel και Solvex Tour και South Cross) και το έκτο που έφερνε πελάτες στη χώρα, με 2.000 τουρίστες σε παραθεριστικούς προορισμούς.

«Απ’ ό,τι φαίνεται, βαίνουμε στην ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου χρεοκοπιών» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός των ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα παραμένει εντός στόχου, μεταξύ 1,1 εκατ. και 1,2 εκατ. αφίξεων για την εφετινή χρονιά.

Ωστόσο οι συνολικές απώλειες σε εισπράξεις από τη ρωσική και την ουκρανική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό το 2014 ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες, επισημαίνει ο κ. Ανδρεάδης.

Ο κύκλος των χρεοκοπιών οφείλεται τόσο στην υποτίμηση που υπέστη το ρούβλι κατά 25%, σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση στη Ρωσία, παράλληλα με τις κυρώσεις και τις εξελίξεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Και ο ρυθμός έκδοσης βίζας στη Ρωσία για την Ελλάδα επιδεινώθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και πλέον έχει μειωθεί κατά 12%, στοιχείο που δείχνει την επιφυλακτικότητα των Ρώσων.

news.in

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *