15 νεκροί στο Ιράκ

Βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε νωρίς σήμερα το πρωί το παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό που οδηγούσε σε χωριό του βόρειου Ιράκ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν…
τουλάχιστον 15 άνθρωποι -κυρίως παιδιά- και να τραυματιστούν 50, σύμφωνα με την αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές.

Το ιρακινό ανεξάρτητο τηλεοπτικό δίκτυο Alsumaria TV, επικαλούμενο αξιωματούχους ασφαλείας, μετέδωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι επτά παιδιά και τρεις γυναίκες.

Η επίθεση σημειώθηκε στο χωριό Μουαφακίγια, ανατολικά της πόλης Μοσούλης, πρωτεύουσας της επαρχίας Νινευή.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποιός βρίσκεται πίσω από την επίθεση, αλλά ένοπλοι σουνίτες ισλαμιστές έχουν στο παρελθόν βάλει στο στόχαστρό τους μέλη της ιρακινής σιιτικής μειονότητας Σαμπάκ και τα έχουν προειδοποιήσει να εγκαταλείψουν την περιοχή.

“Στις 06:00 πμ σήμερα το πρωί, βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό του ανάμεσα στα σπίτια του χωριού μου””, είπε ο Κουσέι Αμπάς, πρώην εκπρόσωπος των Σαμπάκ στο περιφερειακό συμβούλιο της Μοσούλης. “Ακόμη βρίσκονται άνθρωποι κάτω από τα ερείπια των σπιτιών τους”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σουνίτες ισλαμιστές και άλλοι ένοπλοι, περιλαμβανομένων μελών οργανώσεων που συνδέονται με την αλ Κάιντα, έχουν κλιμακώσει φέτος τις επιθέσεις τους εναντίον της σιιτικής κυβέρνησης της χώρας και των συμμάχων της.

Η αλ Κάιντα θεωρεί τους σιίτες μουσουλμάνους άπιστους.

Τον περασμένο μήνα, επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε κηδεία ενός μέλους των Σαμπάκ στη Νινευή προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, ο Σεπτέμβριος ήταν ένας από τους πιο αιματηρούς μήνες της τελευταίας πενταετίας καθώς σε ολόκληρη τη χώρα σκοτώθηκαν 979 άνθρωποι.

enikos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *