Ποιοι μιλάνε για κρίσεις Αρχηγών το επόμενο 15ήμερο και τα “φαβορί” για τη διαδοχή Αβραμόπουλου

Όργιο φημών ,διαδόσεων και πληροφοριών για κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων το επόμενο 15ήμερο αλλά και για τον διάδοχο του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Πληροφορίες που
διαρρέουν από “κύκλους” του ΓΕΕΘΑ -η αξιοπιστία των οποίων ελέγχεται- επιμένουν ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα γίνουν κρίσεις τις οποίες φυσικά θα κάνει ο Αβραμόπουλος.

Οι ίδιοι “κύκλοι” δίνουν ως βέβαιη την προώθηση στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ του νυν Α/ΓΕΝ Βαγγέλη Αποτολάκη.

Από το περιβάλλον Αβραμόπουλου δεν υπάρχει καμία ένδειξη επιβεβαίωσης αυτού του κλίματος.

Επιπλέον είναι πασιφανές ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν έχει σε καμία περίπτωση “παραιτηθεί” από την προσπάθεια περαιτέρω παραμονής στην θέση του,μετά από την αποτυχία εκλογής στην θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO.

Ο Αβραμόπουλος από την πλευρά του δεν έχει καμία διάθεση διεκδίκησης του “προνομίου” να κάνει αυτός τις κρίσεις πριν αποχωρήσει εκτός αν του ζητηθεί οπότε θα το κάνει μάλλον ευχαρίστως αφού θα μπορέσει να επιβάλει και τις επιλογές του κάτι που δεν κατέστη δυνατό στις τελευταίες κρίσεις. Αυτό σημαίνει ότι ο Α/ΓΕΑ Βαγγέλης Τουρνάς θα αποστρατευθεί κάτι που έρχεται βέβαια σε πλήρη αντίθεση με άλλο “κέντρο εξουσίας” εντός ΥΠΕΘΑ , το οποίο στηρίζει αυτή τη λύση. Αν ο Αβραμόπουλος είναι αυτός που θα κάνει τις κρίσεις Αρχηγών τίποτα δεν θα είναι δεδομένο και στο ΓΕΝ ,μετά από την “μετακόμιση” του Αρχηγού Αποστολάκη στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Όσοι εμφανίζονται ως φαβορί μετατρέπονται σε αουτσάϊντερ.

Το ερώτημα είναι αν το Μαξίμου θα επιλέξει να δώσει πράσινο φως στον Δημήτρη Αβραμόπουλο που φεύγει να κάνει τις κρίσεις ή να θα τις αφήσει για τον επόμενο. Κι εδώ αρχίζουν τα σενάρια για τον επόμενο υπουργό.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να μην είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική να αναλάβει ο ίδιος το ΥΠΕΘΑ. Δύο είναι τα ονόματα που εχει στο μυαλό του. Το ένα είναι του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου πρώην υπουργού Παιδείας και το δεύτερο του Γιάννη Μιχελάκη πρώην υπουργού Εσωτερικών. Το τελευταίο 48ωρο μάλιστα ο κ.Αρβανιτόπουλος εμφανίζεται περίπου ως φαβορί.

http://www.onalert.gr/s

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *