Σύλληψη Αλβανού που εκβίαζε 15χρονη με “καυτές” φωτογραφίες της

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αλβανού που εκβίαζε 15χρονη με φωτογραφίες της σε προκλητικές στάσεις προχώρησαν οι αρχές στη Λαμία.
Είχε δημιουργήσει προφίλ στο Facebook και επικοινωνούσε με τη 15χρονη, την οποία υποχρέωσε να καταγράψει φωτογραφίες της σε προκλητικές στάσεις με τις οποίες στη συνέχεια εκβίαζε…
Ύστερα από τις πιέσεις που δεχόταν, η 15χρονη μίλησε στους γονείς της και προχώρησε σε καταγγελία στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 15χρονης, άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, με τον οποίο συνομιλούσε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook είχε στην κατοχή του φωτογραφικό υλικό, με την ίδια, με το οποίο την εκβίαζε.

Το υλικό αυτό είχε περιέλθει στην κατοχή του διαχειριστή του προφίλ, ύστερα από πίεση προς την ανήλικη κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχαν μέσω βιντεοκλήσεων.

Με παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη και διαχειριστή του επίμαχου προφίλ- σε 20χρονο Αλβανό, ο οποίος είχε αποσπάσει και αποθηκεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες της ανήλικης, χωρίς τη συναίνεση της.

Κατά την έρευνα, προέκυψε ότι και άλλα δυο άτομα -ένας42χρονος Ρουμάνος και ένας 32χρονος- είχαν πρόσβαση στο συγκεκριμένο προφίλ. Σε βάρος των τριών, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, πραγματοποίησε έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού στα σπίτια των τριών εμπλεκομένων στη Λαμία.

Κατά την έρευνα, κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος απεστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Για τον 20χρονο Αλβανό επίσης, προέκυψε ότι βρισκόταν παράνομα στη χώρα και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

Για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, δε συνελήφθησαν, ενώ σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

lamiastar.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *