Τουλάχιστον 15 κρατούμενοι νεκροί στις φυλακές του Χαλεπίου

Τουλάχιστον 15 κρατούμενοι βρήκαν τον θάνατο κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου στις συγκρούσεις που…

μαίνονται εδώ και ημέρες ανάμεσα σε αντάρτες και δυνάμεις πιστών στην κυβέρνηση μέσα στις κεντρικές φυλακές του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον 15 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους στους βομβαρδισμούς της πολιορκημένης φυλακής από τις δυνάμεις των ανταρτών», επισημαίνει το Συριακό Παρατηρητήριο, το οποίο επικαλέστηκε τηλεφωνική επικοινωνία με πηγές από το εσωτερικό της φυλακής.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές εάν οι κρατούμενοι που έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις του Σαββάτου και της Κυριακής ήσαν θύματα πυρών που προέρχονταν από την πλευρά των ανταρτών, ή των κυβερνητικών δυνάμεων.

Οι συγκρούσεις στη φυλακή διεξάγονται από δύο εβδομάδων και οι αντάρτες είχαν κατορθώσει να εισβάλουν μέσα στη φυλακή, προτού τους απωθήσουν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Περίπου 4.000 κρατούμενοι, μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ισλαμιστές, εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά και πολιτικοί κρατούμενοι και ανήλικοι, κρατούνται στις φυλακές αυτές που βρίσκονται στην περιφέρεια του Χαλεπίου.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *