Πριν το Πάσχα προετοιμάζεται η έξοδος στις αγορές – Τι συζητήθηκε στην συνάντηση Σαμαρά – Στουρνάρα την ώρα που περιορίζεται στο 1,5 δισ. ευρώ ο εισπρακτικός στόχος των αποκρατικοποιήσεων για το τρέχον έτος

Εκτός πραγματικότητας αποδείχθηκε η πρόβλεψη της κυβέρνησης και της τρόικας για την είσπραξη 3,5 δισ. ευρώ εντός του 2014 από τις αποκρατικοποιήσεις και ήδη νεότερες εκτιμήσεις των δύο πλευρών «κατεβάζουν» τον ….
εισπρακτικό στόχο στο1,5 δισ. ευρώ για φέτος. Οι ισχυρισμοί ότι οι απόπειρες εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου θα υπεραπέδιδαν πόρους και θα μείωναν το δημόσιο χρέος αποδεικνύονται έωλοι και διαψεύδονται συνεχώς.

Από τα 20 δισ. ευρώ που θα έμπαιναν στα ταμεία του κράτους μέχρι το 2016, έχουν εισπραχθεί μόλις 2,6-2,7 δισ. ευρώ από το 2011 μέχρι τώρα, ενώ ο φετινός στόχος «κουρεύεται» περαιτέρω.

Οι περιορισμένες εισπράξεις από τις αποκρατικοποιήσεις επηρεάζουν τόσο το εύρος του χρηματοδοτικού κενού της χώρας για τον επόμενο ενάμιση χρόνο, όσο και την πορεία αποκλιμάκωσης του χρέους, καθώς τα συγκεκριμένα έσοδα κατευθύνονται σχεδόν στο σύνολό τους για τη μείωσή του.

Όπως ανακοίνωσαν οι επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ο φετινός στόχος των αποκρατικοποιήσεων περιορίστηκε στα ………………………..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *