Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Ν/Σ της ΔΕΗ 15 Ανεξάρτητοι Βουλευτές

Η παραχώρηση του 30% της ΔΕΗ δεν είναι ενταγμένη σε κάποιον ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό της οικονομίας και η εσπευσμένη εκποίησή της, με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στο θερινό Τμήμα της Βουλής, αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά στη σύνδεση μεταξύ της διαχείρισης των  εθνικών ενεργειακών πόρων και του ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδίου. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ως βασικός πυλώνας παραγωγής ενέργειας συνιστά τον…
κύριο συντελεστή ανάπτυξης για τη χώρα.  Η απουσία ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού δηλώνει έλλειμμα πολιτικής από την κυβέρνηση. Η εμμονή στην πώληση της ΔΕΗ έναντι ευτελούς τιμήματος αποκαλύπτει προθέσεις εκποίησης της δημόσιας περιουσίας με ζημία του δημοσίου συμφέροντος , του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας και του συνόλου των καταναλωτών.

Με δεδομένο ότι η μεθόδευση από πλευράς κυβέρνησης είναι απολύτως απαράδεκτη με α) την εισαγωγή σε θερινό τμήμα εργασιών της Βουλής και όχι στην Ολομέλεια , β) την προσπάθεια υποβάθμισης του τεράστιας σημασίας θέματος της μεταβίβασης του σημαντικότερου τμήματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες , χωρίς πολιτικό σχεδιασμό για την σύνδεση της ενέργειας με την ανάπτυξη της χώρας, γ) την αντισυνταγματικότητα διατάξεων του ν/σ, δ) την τεράστια βλάβη του δημοσίου συμφέροντος από την μεταβίβαση αυτή με τίμημα απολύτως αναντίστοιχο με την πραγματική αξία των μεταβιβαζομένων, καθίσταται αυταπόδεικτο ότι  αρμόδιος για να κρίνει είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Για τους λόγους αυτούς οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουμε, εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στην ψήφιση το νομοσχεδίου στο Α΄ θερινό τμήμα της Βουλής, την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας» που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο.

Οι προτείνοντες Βουλευτές:

Μουτσινάς Παρίσης(Πάρις)        
Μπόλαρης Μάρκος          
Σταυρογιάννης Νικόλαος
Ανδρουλάκης Δημήτριος
Βουδούρης Οδυσσέας
Γιαταγάνα Χρυσούλα – Μαρία
Γιοβανόπουλος Κωνσταντίνος
Ιατρίδη Τσαμπίκα
Καπερνάρος Βασίλειος  
Κασαπίδης Γεώργιος      
Νικολόπουλος Νικόλαος  
Νταβρής Γεώργιος            
Παραστατίδης Θεόδωρος
Τατσόπουλος Πέτρος – Γεώργιος
Τζάκρη Θεοδώρα      

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *