16 Οκτωβρίου 2011: Κυριακή κοντή γιορτή για το πολιτικό μας σύστημα

Ωθούν την Ελλάδα σε αναγκαστική έξοδο από το Ευρώ

Μετά το BBC και το Reuters, στο σημερινό φύλλο των «Financial Times Deutschland», αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί Σε άμεση χρεοκοπία στις 15 Οκτωβρίου. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στη Γερμανία συζητείται το ενδεχόμενο η τρόικα, μετά την….
έγκριση των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων του EFSF, να αρνηθεί τη χορήγηση της νέας δόσης προς την Ελλάδα και η χώρα να οδηγηθεί στην αδυναμία πληρωμών!

Επί της ουσίας, τα δημοσιεύματα αυτά, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να εκβιάζουν την εθελούσια έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή ή σε ένα διπλό νομισματικό σύστημα. Δραχμή στο εσωτερικό και ευρώ στις συναλλαγές με το εξωτερικό!

Ετσι, όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα-χτύπημα, την Πέμπτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, μιλώντας ενώπιον της Bundestag, είπε ότι η απόφαση για την επόμενη στην Ελλάδα θα ληφθεί στις 13 Οκτωβρίου, μετά δηλαδή από την έγκριση του διευρυμένου EFSF από τα κοινοβούλια των 17 χωρών του Ευρώ, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι η τρόϊκα θα εγκρίνει την αποδέσμευση της τρίτης δόσης.

Διότι αν ακόμα πάμε για “κούρεμα” κατά 50 ή 60% όταν το προηγούμενο “κούρεμα” του 22% (σε θεωρητική βάση αφού αφορούσε κυρίως τους τόκους και την επιμήκυνση πληρωμής τους), θα μπορεί κανείς να εγγυηθεί για το υπόλοιπο 50-40% Ή θα κλείσουν τις κάνουλες οπότε αναγκαστικά η χώρα θα οδεύσει προς νέο νόμισμα;
Τέτοια εξέλιξη όπως σας έχω αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν δεν έχει υπολογιστεί στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης είτε επί Παπακωνσταντίνου είτε επί Βενιζέλου. Ο Πρωθυπουργός δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει και από τις δηλώσεις του ή την σιωπή του συμπεραίνει κανείς ότι έχει ρόλο παθητικού θεατή των εξελίξεων.
Η χώρα άγεται και φέρεται ανάλογα με τις επιδιώξεις των καρτέλ των κερδοσκόπων και ουδείς παρεμβαίνει στις διαδικασίες.

Πάντως είτε 15/10 είτε 16/10 κατά το BBC και το Reuters, η Ελλάδα αν δεν κινητοποιήσει τις πολιτικές της δυνάμεις θα υποστεί τον μεγαλύτερο εξευτελισμό της στην σύγχρονη ιστορία της.

Αυτό ακριβώς ζητούσα από προχτές, από την κοινότητα των δημοσιογράφων. Να ζητήσουν από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει σε όλα αυτά τα σενάρια τα οποία δρομολογούνται με γοργούς ρυθμούς.
Κι επειδή 16 Οκτωβρίου πέφτει Κυριακή, εδώ ισχύει για όλο το πολιτικό σύστημα το ρητό

Κυριακή κοντή γιορτή !!!

http://www.aegeantimes.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *