Περιφερειακές: 1,6 εκ, χαμένες ψήφοι για ΠΑΣΟΚ, ΝΔ

Σχεδόν 1,1 εκ. χαμένους ψήφους για το ΠΑΣΟΚ και 550 χιλ. για τη ΝΔ σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2009 αποτυπώνουν τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών της Κυριακής. Μόνο κερδισμένο κόμμα τόσο σε απόλυτο αριθμό ψήφων (+70 χιλ.) όσο και σε…..
ποσοστά (+3,3%) είναι το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του εκλογικού αναλυτή του Mega Ηλία Νικολακόπουλου με βάση τις ψήφους στις 13 περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 34,6% (43,92% στις εκλογές του 2009), η ΝΔ 32, 6 (33,48% – μάλιστα αν συνυπολογιστεί ότι και τα δύο κόμματα συνεργάζονται σε περιφέρειες με το ΛΑΟΣ τα ποσοστά τους πέφτουν κατά 1% αντίστοιχα), 4,5% (4,6%) ο ΣΥΝ, 4,1% (5,63%) ο ΛΑΟΣ (όμως αν συνυπολογιστούν και οι συνεργασίες φτάνουν στο 6%), 2,7% (2,53%) οι Οικολόγοι, 2,4% η Δημοκρατική Αριστερά και 1,8% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Επιπλέον, πλην της αποχής που φτάνει κατά μέσο όρο το 39% σημαντικό στοιχεία είναι τα 540.000 άκυρα/λευκά στις περιφερειακές εκλογές (ποσοστό 9,1%). Να σημειωθεί ότι στις βουλευτικές εκλογές τα άκυρα/λευκά ήταν μόλις 190.000.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι η διαφορά με τη τη ΝΔ αγγίζει το 5% αν συνυπολογιστούν οι ψήφοι από «αντάρτικα» ψηφοδέλτια και για το ΠΑΣΟΚ και για τη ΝΔ. Η δε διαφορά σε πρόθεση ψήφου σε εθνικό επίπεδο είναι ακόμη μεγαλύτερη όπως καταγράφουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

aftodioikisi.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΑΠΟΧΗ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ,ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ…
    ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΣΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΣ..,

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    Reply
  2. Archangel

    Προς τον "ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ είπε…" 9/11/2010-8:26πμ:
    Κλασική περίπτωση "να πεθάνει η κατσίκα του άλλου". Με την ίδια ευκολία που λέει αυτά ο ανώνυμος αναγνώστης, θα θελήσει να βάλει το γιο/κόρη του στο Δημόσιο. Ο μύθος ότι οι μισθοί στο Δημόσιο είναι μεγαλύτεροι. Ο μύθος ότι για όλα φταίει το Δημόσιο και οι ΔΕΚΟ. Πολύ εύπιστος είναι ο αναγνώστης, χωρίς να το έχει ψάξει ο ίδιος μου φαίνεται. Χαίρονται ιδιαίτερα οι ΣΕΒ & ΣΙΑ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ,ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΑΦΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ…

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΑΣ…

    Reply
  4. ΠΡΟΣ ΦΙΛΟ 8.26

    Συμφωνώ απόλυτα. Δεν γίνεται στην Ελλάδα του σήμερα με τα τόσα προβλήματα να υπάρχουν πολίτες δυο ταχυτήτων .Είναι επιβεβλημένο το ξεκαθάρισμα του δημοσίου τομέα της χώρας. Οσο και αν αυτό πικραίνει κάποιους είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε..

    Reply
  5. ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

    Ισότητα και ισοπολιτεία για όλους. Να κοπεί το εφ άπαξ των δημοσίων υπαλλήλων ,να απολυθούν οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι για αρχή ένα νούμερο του ύψους των 200.000 νομίζω ότι είναι εφικτό χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα .Να μειωθούν οι μισθοί τους στο ύψος των μισθών του ιδιωτικού τομέα. Να συγχωνευτούν οι περιττές δημόσιες υπηρεσίες και να απολυθούν οι υπάλληλοι που θα περισσέψουν από τις συγχώνευσεις , να μειωθούν οι συντάξεις τους στο ύψος των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα, Αυτά είναι μερικά μονό μέτρα που πρέπει να λάβει άμεσα η κυβέρνηση αν θέλει πραγματικά να σώσει την χώρα Ο ιδιωτικός τομέας ότι έδωσε έδωσε δεν αντέχει άλλο καιρός είναι να μπει χέρι στους τεμπέληδες αργόμισθους του δημοσίου και των ΔΕΚΟ ………….

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *