160 κομματικές προσλήψεις στη ΣΤΑΣΥ

Όσους έδιωξε ως “βίσματα¨ο Ρακιντζής επαναπροσλαμβάνουν με νέα ρύθμιση

Προσλήψεις 160 εργαζομένων αποφάσισε η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες, οι οποίες έχουν όμως έντονο προεκλογικό άρωμα, καθώς όπως φαίνεται, θα προσληφθούν πρώην εργαζόμενοι, που είχαν προσληφθεί και….
πάλι στο μετρό προεκλογικά, το καλοκαίρι του 2009.

Το θέμα θεωρείται μείζον καθώς οι εργαζόμενοι αυτοί είχαν απομακρυνθεί μετά από πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο τις χαρακτήριζε κομματικές και επέρριπτε ευθύνες σε υπηρεσιακά στελέχη.

Το τεύχος του διαγωνισμού αναμένεται να είναι έτοιμο έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου. Ηδη, ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος με έγγραφο που απέστειλε στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, την περασμένη Παρασκευή, την καλεί να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις.

Οι προσλήψεις θα αφορούν ηλεκτροδηγούς, εκδότες και ελεγκτές εισιτηρίων και τεχνικό προσωπικό, ειδικότητες που θεωρούνται αναγκαίες, λόγω της παράδοσης στην κυκλοφορία των νέων σταθμών του μετρό.

Στόχος του υπουργείου είναι να επαναπροσληφθούν μέσω ειδικής μοριοδότησης κάποιοι από τους εργαζόμενους που απομακρύνθηκαν από το Μετρό το 2010, ύστερα από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, που μιλούσε «για αθρόες κομματικές προσλήψεις», οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το 2009 το Μετρό να εμφανίσει για πρώτη φορά έλλειμμα άνω των 22 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι για το θέμα αυτό έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος 10 πρώην μελών της διοίκησης της εταιρίας ΑΜΕΛ.

 sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *