Γιοχάνες Χαν: «16 δισ. ευρώ μέσα σε επτά χρόνια θα δοθούν στην Ελλάδα»

Στο πλαίσιο της περιφερειακής πολιτικής η Ελλάδα θα λάβει τα επόμενα 7 χρόνια 16 δισεκατομμύρια ευρώ, τονίζει ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αυστριακός, Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του στην….
αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα χρήματα θα δοθούν για συγκεκριμένα προγράμματα, τα οποία θα ελέγχονται σε μόνιμη βάση, επισημαίνει ο Χαν.
Σύμφωνα με τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, στην Ελλάδα πρέπει να κατασκευαστούν αυτοκινητόδρομοι, ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε επιτακτικά αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την δημιουργία κτηματολογίου, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για επενδύσεις, ενώ επιδοτούνται και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Όπως υπογραμμίζει ο Χαν, με κάθε περιφέρεια συνάπτεται συμφωνία για συγκεκριμένους στόχους και κάθε πολίτης μπορεί να τους ελέγξει στην περιφέρειά του. Αναφέρει ακόμη ότι, σε αυτό το πλαίσιο, στα νησιά του Ιονίου θα δοθεί ώθηση στον τουρισμό και ιδιαίτερα στον αγροτουρισμό, ενώ στην Ήπειρο στον τομέα παραγωγής τροφίμων.

http://www.pygmi.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *