17 Νοέμβρη 1973 – Τι γιορτάζουμε άραγε ;

Τα eksipnapaidia έψαξαν, βρήκαν τα πιο ενδιαφέροντα και σας τα παρουσιάζουν.

Κάθε Νοέμβρη, ο νους και η καρδιά μας είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, στην ηρωϊκή εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού κατά της τυραννίας, το Νοέμβριο του 1973.

Το Πολυτεχνείο συμβολίζει, όχι μόνο τον ηρωϊκό αγώνα αλλά και …..
την ενότητα όλων των δημοκρατών. Οι αγώνες του Νοέμβρη αποτελούν την κορυφαία εκδήλωση της εφτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης και μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές των αγώνων του λαού μας και της νεολαίας ειδικότερα για την ελευθερία.

Τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπο, παραμένουν ζωντανά και θα παραμένουν επίκαιρα και αναλλοίωτα, όσα χρόνια και αν περάσουν από εκείνη την εξέγερση. Πάντα ζωντανά να οδηγούν και να φρονηματίζουν τις νέες και τους νέους μας. Πάντα επίκαιρα, ιδιαίτερα που τα κατοπινά χρόνια, κάποιοι άκαπνοι και απόντες εκείνης της εξέγερσης, προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν το νόημα της 17ης Νοέμβρη και να μαγαρίσουν τις ιδέες της, καπηλευόμενοι το όνομά της, για να επιδοθούν σε δολοφονίες και ληστείες, σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για την δημοκρατία, την ανθρωπιά και την ελευθερία. Το Πολυτεχνείο ζει

Τα αίτια της εξέγερσης

Η Ελλάδα βρισκόταν από τις 21 Απριλίου 1967 υπό τη δικτατορική διακυβέρνηση του στρατού, ενός καθεστώτος που είχε καταργήσει τις ατομικές ελευθερίες, είχε διαλύσει τα πολιτικά κόμματα και είχε εξορίσει, φυλακίσει και βασανίσει πολιτικούς και πολίτες με κριτήριο τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Το 1973 βρίσκει τον ηγέτη της δικτατορίας, Γεώργιο Παπαδόπουλο να έχει ξεκινήσει μια διαδικασία φιλελευθεροποίησης του καθεστώτος, η οποία συμπεριλάμβανε την αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων και την μερική άρση της λογοκρισίας, καθώς και υποσχέσεις για νέο σύνταγμα και εκλογές στις 10 Φεβρουαρίου 1974 για επιστροφή σε πολιτική διακυβέρνηση. Στελέχη της αντιπολίτευσης, μπόρεσαν έτσι να ξεκινήσουν πολιτική δράση ενάντια της χούντας.

Η χούντα, στην προσπάθειά της να ελέγξει κάθε πλευρά της πολιτικής, είχε αναμιχθεί στον φοιτητικό συνδικαλισμό από το 1967, απαγορεύοντας τις φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια, στρατολογώντας υποχρεωτικά τους φοιτητές και επιβάλλοντας μη εκλεγμένους ηγέτες των φοιτητικών συλλόγων στην Eθνική Φοιτητική ΈνωσηEλλάδας (ΕΦΕΕ). Αυτές οι ενέργειες όπως είναι φυσικό δημιούργησαν έντονα αντιδικτατορικά αισθήματα στους φοιτητές, όπως τον φοιτητή Γεωλογίας Κώστα Γεωργάκη, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε δημόσια το 1970 στην Γένοβα της Ιταλίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη χούντα. Με αυτή την εξαίρεση, η πρώτη μαζική δημόσια εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στη χούντα ήρθε από τους φοιτητές στις 21 Φεβρουαρίου 1973.

Οι αναταραχές ξεκίνησαν λίγο νωρίτερα, στις 5 Φεβρουαρίου, όταν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματά τους. Στις 13 Φεβρουαρίου γίνεται διαδήλωση μέσα στο Πολυτεχνείο και η χούντα παραβιάζει το πανεπιστημιακό άσυλο, δίνοντας εντολή στην αστυνομία να επέμβει. 11 φοιτητές συλλαμβάνονται και παραπέμπονται σε δίκη. Με αφορμή αυτά τα γεγονότα, στις 21 Φεβρουαρίου, περίπου τρεις με τέσσερις χιλιάδες φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κατέλαβαν το κτίριο της σχολής στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Σόλωνος, ζητώντας ανάκληση του νομού 1347 που επέβαλε την στράτευση «αντιδραστικών νέων», καθώς 88 συμφοιτητές τους είχαν ήδη στρατολογηθεί με τη βία.

Από την ταράτσα του κτιρίου απαγγέλλουν τον ακόλουθο όρκο:

«Εμείς οι φοιτηταί των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ορκιζόμαστε στo όνομα της ελευθερίας να αγωνισθούμε μέχρι τέλους για την κατοχύρωση: α) των ακαδημαϊκών ελευθεριών, β)του πανεπιστημιακού ασύλου, γ) της ανακλήσεως όλων των καταπιεστικών νόμων και διαταγμάτων.»

Η αστυνομία έλαβε εντολή να επέμβει και πολλοί φοιτητές σε γύρω δρόμους υπέστησαν αστυνομική βία, χωρίς όμως τελικά να παραβιαστεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Τα γεγονότα στη Νομική αναφέρονται συχνά ως προάγγελος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η εξέγερση των φοιτητών επηρεάστηκε επίσης σημαντικά και από τα νεανικά κινήματα της δεκαετίας του ’60, και ειδικά από τα γεγονότα του Μάη του ’68.

Τα γεγονότα – το χρονικό της εξέγερσης

Παρά τα σκληρά καταπιεστικά μέτρα των πραξικοπηματιών, τις φυλακίσεις, τις εκτοπίσεις, τις ομαδικές δίκες στα έκτακτα στρατοδικεία, τα βασανιστήρια, τις εικονικές εκτελέσεις και τις δολοφονίες, συνεχείς ήταν οι αντιδικτατορικές εκδηλώσεις του ελληνικού λαού σε όλη τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας, με πρωτοπόρα πάντοτε την αδάμαστη νεολαία.

Ακόμη από τις αρχές του 1973, είχε αρχίσει να εκφράζεται η λαϊκή αγανάκτηση κατά της χούντας όπως η κατάληψη της Νομικής, το Φεβρουάριο του 1973, η διαδήλωση στις 4 Νοεμβρίου 1973, με αφορμή το μνημόσυνο του Γεωργίου Παπανδρέου, όπου έγιναν και συλλήψεις αλλά και η διαδήλωση 3.000 φοιτητών για συμπαράσταση στους συλληφθέντες στις 8 Νοεμβρίου. Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν στις σχολές.

eksipnapaidia

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

24 Comments

  1. Ανώνυμος

    1.31 ΜΕΓΑΛΕ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ Η ΧΥΛΟΠΙΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Ε; ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕς ΤΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΣΕ ΧΤΥΠΗΣΕ ΕΚΕΙ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Καθε χρονο η ιδια κουταμαρα της εξεγερσης του πολυτεχνειου και της ανατροπης της χουντας.απλως η χουντα εφυγε γιατι η αμερικη εκανε την δουλεια της με τον δικτατορα τον ιωαννιδη και οχι τον παπαδοπουλο. απλώς καθε χρονο ξεφουρνιζουν το ιδιο παραμυθι για να κοροιδευουν τον κοσμακη ενω δεν μας λενε για την σημερινη δικια τους χουντα τα καθαρματα οι πολιτικοι

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΦΤΩΧΗ ΜΟΥ ΗΛΕΝΙΑ, ΣΕ ΕΧΑΣΑ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΠΟΥΤΑΝΙΤΣΑ, ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ!!!

    ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΙΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ…
    ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΚΙΖΑΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΩΩΩΩΩΩ ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΚΙΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΚΙΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    ΧΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΚΩΛΑΡΑ ΜΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ!!!!!

    ΤΩΡΑ ΜΙΚΡΗ ΦΤΩΧΗ ΜΟΥ ΗΛΕΝΙΑ ΜΑΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥς.
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ,ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΕΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ…

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Ακριβώς, το ότι ορισμένοι από τη γενιά εκείνη βολεύτηκαν, αλλά και στο τι τα τελευταία χρόνια γίνεται ένας λυσσαλέος πόλεμος της λήθης ενάντια στη μνήμη , δηλαδή στην πλήρη απαξίωση και πλαστογράφηση της Ιστορίας συν το γενικότερο πισωγύρισμα όλων των κοινωνιών στην προ του ‘60 εποχή (για να μην πω στον 19ο αιώνα) δίνει το άλλοθι στο κάθε είδους φασιστοειδές (πολλά από αυτά μάλιστα βολεύτηκαν και στο «ναό» της …δημοκρατίας κάτω από διάφορες κομματικές ταμπέλες) να λιδωρεί και να λασπολογεί ανίερα και με περίσσια θρασύτητα. Βέβαια τελευταία υπάρχει μια γενικότερη τάση αναθεώρησης και ισοπέδωσης της Ιστορίας, όχι μόνον από τους ακροδεξιούς κύκλους αλλά και από όλους αυτούς τους υπηρέτες –λογιστάκους των «ιερών» νόμων της παντοδύναμης αγοράς και των συμφερόντων του κεφαλαίου, που στόχο έχουν να συμψηφίσουν τα πάντα. Ναι ρε μάγκες αν το θέλετε έτσι, το Πολυτεχνείο δεν …υπήρξε ποτέ, ήταν μία φαντασίωση, μία συλλογική παραίσθηση, σαν κι αυτή που είχαν οι οπαδοί του Μεσσία βλέποντάς τον να κάνει «θαύματα» ή οι φτιαγμένοι με κυκεώνα μυημένοι των Ελευσινίων Μυστηρίων κ.ά.
    Μόνο που η δική μας ουτοπική «φαντασίωση» είχε και νεκρούς και αίμα και βασανιστήρια και τρόμο αλλά και όνειρα για μια πιο δίκαιη και ελεύθερη κοινωνία και όχι φυσικά για αυτήν την ζούγκλα της στυγνής εκμετάλλευσης και της «φιλελεύθερης» βαρβαρότητας. . Σίγουρα αυτοί που πήραν χαμπάρι τι έγινε ήταν όσοι βρέθηκαν εκείνο το Νοέμβρη του ’73 στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και σε κανα δυο ακόμα μεγάλες πόλεις. Σίγουρα κάποιοι δεν κατάλαβαν τίποτα.. Ίσως αυτοί που δεν είχαν γεννηθεί ή ήταν πολύ μικροί για να θυμούνται, όσοι …διάβαζαν τα μαθήματά τους (κάποιον θυμίζει αυτό), τα τσιράκια της χούντας και οι επίγονοί τους και κάποιοι από τους κατοίκους των καθυστερημένων τότε και δύσκολο να ενημερωθούν ελληνικών επαρχιών, που πιθανόν έβοσκαν γίδια στα χωράφια τους και δοξολογούσαν τον Παπαδόπουλο που τους έφτιαξε έναν κατσικόδρομο. Το ατυχές για όλους εσάς που έχετε άγνοια, επιλεκτική ή ασθενή μνήμη είναι ότι ακόμα ζούμε και ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ και ποτέ δεν θα μπορέσει κανένα ΚΑΘΑΡΜΑ και κανένα ΤΣΟΓΛΑΝΙ να μας «πνίξει» αυτές τις μνήμες. Ήμασταν ανυποψίαστοι έφηβοι και έφτασαν 3 νύχτες για να ενηλικιωθούμε και να συνειδητοποιηθούμε πολιτικά.
    Μαθητής της Ε΄ Γυμνασίου στην Αθήνα τη χρονιά 1973-74.

    Υ.Γ.Κομπλεξικό καθηκάκι 12.40 εσένα και τους ομοίους σου πιθήκους, σας περιμένουν ο Καιάδας της ένδοξης γης των Λακώνων και τα κρεματόρια του Άουσβιτς, μόνο που τα σαπούνια θα έχουν την σβάστικα, για σήμα γνησιότητας και προέλευσης της πρώτης ύλης.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!!!!
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ!!!

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαα
    ξεφτιλιστηκαν οι αριστεριστες πουστοδημοκρατες με τις απατες των μπουρδελοτεχνειων τους και τις χιλιαααααααααααααδες νεκρες ηλενιες τους!!!
    σκατα στο πολυτεχνειο σας αριστεριστικα δημοκρατικα κτηνη!!!!
    πρεκατορκοπροπουρκοπους πες αλευρι…
    ελληνικος πουτσος σε γυρευει…

    η ηλενια παιρνει πιπες σε ολους τους ενδοξους χουντικους!!!!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΜΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ
    ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΔΕΡΦΙΑ
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ
    ΤΩΡΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ???????????????????
    ΑΙΝΤΕ ΣΚΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΟΨΟΥΜΕ
    ΞΕΚΟΛΑΤΕ ΠΙΑ
    ΑΛΛΑΞΤΕ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ

    Reply
  8. Ανώνυμος

    11.46,είναι γνωστή η ακροδεξιά παραφιλολογία και παραχάραξη της ιστορίας που επιχειρήται τα τελευταία χρόνια, μαζί με εκείνο το ανεκδίήγητο ότι στην κατοχή δεν υπήρξαν δοσίλογοι. Φαίνεται λοιπόν ότι ακόμη και σήμερα κάποιοι τρέμουν τους νεκρούς του 1973. Αυτά που γράφεις λοιπόν, να τα πεις κοιτώντας στα μάτια τους συγγενείς του Διομήδη Κομνηνού, του Μιχάλη Μυρογιάννη, του Γιώργου Σαμούρη, της μαθήτριας Βασιλικής Μπεκιάρη, του 5χρονου(!!!) Δημήτρη θεοδωρά (χτυπήθηκε από καθάρματα ελεύθερους σκοπευτές στου Ζωγράφου) και τόσων άλλων, που θυσιάστηκαν για να είσαι εσύ και μερικά άλλα τομάρια σαν του λόγου σου σε θέση σήμερα να κρίνεις και να έχεις και άποψη. Και η λίστα συνεχίζεται με τους νεκρούς της μεταπολίτευσης όπως π.χ. τον Κουμή και την Κανελλοπούλου στις 17-11-1980.
    Όσο για σένα HEIL-HITLER HELLRAISER, ο Δαρβίνος πριν 1,5 αιώνα έβγαλε τα πορίσματά του. Είσαι υπεράνω κριτικής και σχολίων…

    Reply
  9. hellraiser

    Βασιλακη,πρωτον δεν ειμαι μπατσος,μακαρι να ημουν,αλλα δυστυχως δεν προεκυψε,ειχα αλλες προτεραιοτητες στα νειατα μου,δευτερον φωναξε σε παρακαλω την νοσοκομα να σου δωσει τα χαπια σου,γιατι απο την στερηση αρχιζεις παλι να τα χανεις και να μην εχεις επαφη με την πραγματικοτητα.
    Αντε πουλακι μου και μετα θα σε δωσουμε και γλυφιτζουρι.

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΥΣ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΓΑΜΩΣΤΟΜΑ ΣΑΣ !!!!!!

    ΒΑΣΙΛΗΣ.Π

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ΚΑΛΑ ΕΣΑΣ ΜΠΑΤΣΑΚΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ 11:46 ΩΡΑΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝΕ(ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ) ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΝΟΥΔΟΣΚΥΛΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ !!!! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ!!!!!

    ΒΑΣΙΛΗΣ.Π

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Άλλο ένα δακρύβρεχτο αριστερό παραμυθάκι……..Η αριστερά είναι η Μάρθα Βούρτση της πολιτικής. κλαψ,κλαψ αμάρτησα για τον Μαρξ και τον Στάλιν. Δεν έχετε θέση στις ζωές μας ορφανά του κομμουνισμού, μια ζωή προδότες και δολοφόνοι Ελλήνων είσασταν.

    Reply
  13. ΝΙΚΟΣ

    ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΕΣΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1974 ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΙΩΑΝΙΔΗ.ΠΟΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ.ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΗΤΑΝ.

    Reply
  14. Ανώνυμος

    11¨46 ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΗΤΑΝ …..ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΙ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΚΤΗΝΗ.

    Reply
  15. Ανώνυμος

    ΧΕΣΛΑΙΕΡ
    ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΣΤΕΡΗΘΗΚΕΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ! ΝΑ ΤΗ ΞΑΝΑΒΡΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙΣ ΜΠΟΛΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ..

    Reply
  16. Ανώνυμος

    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ,ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΟΚΑΜΜΕΝΗ ΜΑΝΑ. ΠΟΥΘΕΝΑ ,ΟΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΧΑΖΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΤΥΠΟΥ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ, ΚΟΝΟΜΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕ "ΘΑΥΜΑΣΙΑ" ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *