Σήμερα θα καταθέσει ο 17χρονος φίλος του Αλ. Γρηγορόπουλου


Το δικαστήριο αποφάσισε να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα, αν ο νεαρός δεν παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Το πρωί της Πέμπτης θα κληθεί να καταθέσει ο 17χρονος φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που βρισκόταν μαζί το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου, όταν ο άτυχος νεαρός δέχθηκε τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκωνέα.

Μάλιστα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του εισαγγελέα Χαράλαμπου Λακαφώση για τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα, αν εκείνος δεν προσέλθει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, τονίστηκε πως ο μάρτυρας δεν…
.

προσήλθε καθώς φοβάται ότι παρακολουθείτε από την αστυνομία, ενώ η συνήγοροι των κατηγορουμένων έκαναν λόγο για εμπαιγμό του δικαστηρίου.

Κατάθεση αρχιφύλακα που είχε συμμετάσχει στην αυτοψία

Ο αρχιφύλακας Θωμάς Χριστόπουλος που υπηρετούσε στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής το Δεκεμβρίου του 2008 κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, στη δίκη των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τον θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο αστυνομικός παρίστατο στην αυτοψία που είχε διενεργηθεί από τον ανακριτή, με τη συνδρομή της αστυνομίας, στον πεζόδρομο της οδού Τζαβέλα, στις 21 Δεκεμβρίου 2008.

Όπως κατέθεσε ο κ. Χριστόπουλος, ήταν οδηγός σε περιπολικό που μετέφερε τον ιατροδικαστή και άλλους από την ΓΑΔΑ στον τόπο της αυτοψίας.

Σε ερωτήσεις του εισαγγελέα ο μάρτυρας είπε πως χρησιμοποιήθηκε για να εντοπιστεί το πιθανό σημείο όπου στεκόταν το θύμα, ενώ επιβεβαίωσε πως ανώτεροί του αστυνομικοί δέχθηκαν ανώνυμο τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια της αυτοψίας με το οποίο τους υποδείχθηκε τη θέση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *