Η φουσκα της παραπληροφόρησης(Καλα 17 χρονια που ζουσαμε;;;;)


Χρόνια ολόκληρα χιλιάδες ώρες εκπομπών για το κόστος των διακαιωμάτων.
Χρόνια ολόκληρα ο έλεγχος της εξουσίας παραμερίζεται και τα δικαιώματα στοχοποιούνται σαν εξουσία.
Χιλιόμετρα αρθρογραφίας για το κόστος του πανεπιστημιακού ασύλου.Μελέτες για την οικονομική ζημιά απεργιών και διαδηλώσεων.Επιχειρήματα επί επιχειρημάτων για το εργατικό δίκαιο που “τρομοκρατεί” τους επενδυτές……Και ξαφνικά η φούσκα της παραπληροφόρησης σκάει………
Και πέφτουν πάνω μας οι ζημιές δισεκατομμυρίων της βουλευτικής ασυλίας και της ασυδοσίας δημόσιων λειτουργών.
Καταπλακωνόμαστε από τα δισεκατομμύρια ζημιων λόγω φοροδιαφυγής,εισφοροδιαφυγής,ανείσπρακτων προστιμων και υπερτιμολογήσεων πάσης φύσεως προμηθευτών, διασήμων και εταιρειών.
Εκπληκτοι αναρωτιόμαστε αν….
.

ήμασταν πραγματικά στα καλά μας όταν αφιερώναμε χιλιάδες ωρες συζητήσεων για το κοστος του πανεπιστημιακού ασύλου μπροστά στο πλιατσικο της “νόμιμης” ή “χαριστικής” παραγραφής οικονομικών εγκλημάτων και χρεών.
Σαν να ξυπνάμε από βαθύ λήθαργο διαπιστώνουμε την απειροελάχιστη σημασία συντεταγμένων, μεμονομένων και αριθμητικά περιορισμένων απεργιών και διαδηλώσεων (στοχοποιημένων απο το μεγεθυντικό φακό της παραπληροφόρησης) ως λόγου αναπτυξιακής αποτροπής μπροστα στο απλωμένο χέρι δεκάδων δημόσιων λειτουργών που με προσχημα γραφειοκρατικά κωλύματα βγαζουν το “λαδι” (τους μεσω) επίδοξων επενδυτών. ( δίνοντας το σύνθημα της “αρπαχτής” και της υπερτιμολόγησης σε όποιον επιμείνει)
Παραζαλισμένοι ακόμη από την νωπή τους λαμψη τριβουμε τα μάτια μας μην πιστεύοντας ότι όλοι εκείνοι (πολιτικοί,ΜΜΕ,επιχειρηματίες-ολο το “επιτυχημένο” τουρλουμπούκι του lifestyle τρομάρα μας) που μας κουνούσαν το δάκτυλο (σε κάθε άσκηση των δικαιωμάτων μας) από το ύψος της “ευρωπαικής νοοτροπίας”, του “εκσυγχρονιστικού οίστρου” και της “αντιδημαγωγικής ασκησης της εξουσίας” δεν συνιστούν παρά το πιο οπισθοδρομικό,βρώμικο,καθυστερημένο και κλεπτοκρατικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Και ξαφνιασμένοι τελικά, παρατηρούμε μεσα απο τα συντρίμια, το ίδιο δάχτυλο να συνεχίζει να κουνιέται- την ώρα που το άλλο χέρι προσπαθεί να εξασφαλίσει τα “κλοπιμαία” στο όνομα της ελευθερης διακίνησης των κεφαλαίων (βολικό ε; )- εκτοξεύοντας κορόνες περι “πατριωτικού καθηκοντος” να εγκαταλείψουμε το δημόσιο των 1000 ευρω και να προτιμήσουμε τον ιδιωτικό τομέα των 500.(Αλήθεια αφού πιστεύουν και εφαρμόζουν για τους ίδιους τους νόμους της αγοράς γιατί δεν δίνουν 1500 ευρω στον ιδιωτικό τομέα για να εγκαταλείψει επιτέλους κι ο Ελληνας το “αντιπαραγωγικό όνειρο του δημοσίου”; Αλλα βέβαια για τους επιχειρηματίες η λογιστική για τους εργαζόμενους “πνευμα και ηθική”.)
Η φούσκα της παραπληροφόρησης όμως έσκασε. Αλλη μια των ημερών. Θα την πληρώσουμε( ως θύματα )σίγουρα. Προπαντων όμως πρεπει και (απο του θύτες) με οποινδήποτε τρόπο να πληρωθεί.
(Νικ. Βασιλης)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *