Όλα τα παιδιά κάτω των 18 υποχρεωτικά Εν δυνάμει δότες οργάνων

Του Δημοσθένη Λιακόπουλου.

Περίεργα και δύσκολα πράγματα αναφέρονται στο νέο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις. Εν δυνάμει δότες οργάνων για να χρησιμοποιηθούν σε μεταμόσχευση, θα είμαστε στο εξής όλοι , σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις, που δόθηκε στη δημοσιότητα….
Μόνο όσοι θα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο ζουν, με δήλωση στον…..
Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, δεν θα είναι εν δυνάμει δότες. Συγκεκριμένα το προσχέδιο νόμου αναφέρει ότι η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο, πραγματοποιείται εφόσον δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του .
Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο, κάθε πολίτης που έχει ενηλικιωθεί, μπορεί να δηλώνει την αντίθεσή του στην αφαίρεση οργάνων του μετά θάνατον, σε ειδικό αρχείο που …θα τηρείται στον ΕΟΜ.

Η σχετική δήλωσή του θα πρέπει να φέρει βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής. Αυτό όμως βάζει σε ενέργεια και τις απαραίτητες διαδικασίες για να εφαρμοστεί, αλλιώς δεν έχει νόημα να ψηφιστεί. Όλα δηλαδή τα παιδιά κάτω των 18 θα είναι αναγκαστικά δότες οργάνων, αφού δεν μπορούν να αρνηθούν πριν ενηλικιωθούν;

Πρέπει με σαφήνεια να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τους ανηλίκους.
Ποιός θα μιλάει για αυτούς; Αυτό θα σήμαινε ότι το κάθε μωρό που γεννιέται θα πρέπει να δίνει δείγμα DNA που θα περιλαμβάνεται στον ιατρικό φάκελο που θα το συνοδεύει μέσω της κάρτας του πολίτη σε όλη του τη ζωή.

Έτσι αν σκοτωθεί ή πεθάνει άτομο κάτω των 18, το σώμα του θα πρέπει να παραδίδεται στις “αρμόδιες αρχές”, όπου και θα αφαιρούνται τα όργανά του και θα μπαίνουν σε κατάψυξη. Θα χρησιμοποιούνται όλα τα όργανα στην Ελλάδα; ή θα κατάσχονται από το ΔΝΤ σαν περιουσία του ελληνικού κράτους;

Αφού όλα τα ανήλικα παιδιά θα θεωρούνται δότες και τα στοιχεία τους αναγκαστικά θα υπάρχουν σε κάποιο αρχείο, ποιός εξασφαλίζει το ότι κάποιοι κύκλοι δεν θα σκοτώνουν, για να πάρουν αυτοδικαίως τα όργανα των ανυπεράσπιστων απέναντι στο νόμο παιδιών; Είναι ανθρώπινο και λογικό να θέλει κάποιος να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του με δωρεά οργάνων, το υποχρεωτικό και το χουντικό και το “είσαι εξάρτημα της μηχανής κι ο γιος σου το ανταλλακτικό” όμως είναι κάτι το σιχαμερό.

Ανταλλακτικά λοιπόν όλοι οι Έλληνες;
Στο προσχέδιο προβλέπονται αυστηρότατες ποινές για όσους με τη δική τους συναίνεση δίνουν όργανά τους προς μεταμόσχευση και πολύ αυστηρές ρυθμίσεις του, προβλέπουν ακόμη και φυλάκιση δέκα ετών και πρόστιμο 290.000 ευρώ για οργανωμένες ομάδες που συμμετέχουν στη διακίνηση και εμπορία οργάνων. Επίσης, το νέο προσχέδιο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνονται κατά περίπτωση μεταμοσχεύσεις και από ιδιωτικά νοσοκομεία. Η δυνατότητα για χειρουργική αφαίρεση οργάνων ή μεταμόσχευση δίνεται πλέον σε νοσηλευτικά ιδρύματα – νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αλλά και ιδιωτικές κλινικές. Συμπέρασμα από τα πρώτα που καταλάβαμε.

Θα δημιουργηθεί μία τεράστια τράπεζα οργάνων και βλαστοκυττάρων που θα θεωρείται περιουσία του δημοσίου. Σύμφωνα με το μνημόνιο το ΔΝΤ μπορεί να κατάσχει την δημόσια περιουσία, ή η δημόσια περιουσία μπορεί να εκποιηθεί για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος.

Θα μπορούν δηλαδή να πάρουν, νεφρά, ήπαρ, πάγκρεας, πνευμόνια, καρδιά, επινεφρίδια, όλα δηλαδή τα όργανα, οστά, μυελό των οστών , μάτια, δέρμα κτλ.

koukfamily

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

25 Comments

  1. Ανώνυμος

    Και εγω συμφωνω απολυτα με τον 12:17, ειμαστε σε πολεμο τα παιδια πρεπει να το μαθουν

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ ΑΝ ΘΑ ΔΩΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ.

    ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΩΣ ΔΩΡΗΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΟΡΕΑ.

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ

    Reply
  4. Ανώνυμος

    12:17 συμφωνώ 100%. όπλα πρωτίστως διανοητικά, αλλά και συμβατικά, συνηθισμένα όπλα. όσοι είστε σε πόλεις ελπίζω να βρείτε τον τρόπο να επιστρέψετε στην ύπαιθρο. οι πόλεις πέθαναν και τρώνε εμας και τα παιδιά μας. προσπαθήστε να επιτύχετε αυτεπάρκεια πρωτίστως σε τροφή και νερό. αν δε η δίαιτά σας είναι φυτοφαγική 100% αυτό θα είναι κατα ΠΟΛΥ ευκολότερο.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ,ΘΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ,ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΑΣ ΤΣΙΠΑΡΟΥΝ ΣΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙΑ.

    ΤΟΤΕ ΘΑΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΣΕ ΒΟΥΤΑΝΕ.

    ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΨΥΧΗ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΜΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ.
    ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΙΟΝΙΟ!!!!!!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Να είστε υποψιασμένοι πια,τα τροχαία τυχαία θα αυξηθούν,οι θάνατοι σε νοσοκομεία επίσης.Εγώ θα το σκεφτώ να πάω σε νοσοκομείο να νοσηλευτώ καλύτερα να πεθάνω στο σπίτι μου παρά να βρεθώ σε χειρουργικό κρεβάτι που θα μοιράζουν τα όργανα μου στο κάθε λαμόγιο επί χρήμασι.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Υπαρχει τροπος να δημιουργηθει ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΟΣ εγκεφαλικος θανατος με χορηγηση νευροτοξινων

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Αυτό το νομοσχέδιο είναι έκτρωμα και θα έπρεπε να αντιδράσουν και οι πέτρες,μας θέλουν ως ανταλλακτικά για εκείνους που θα διαθέτουν χρήματα και θα τους κάνουν service….

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Δε σας κάνει εντύπωση γιατί θέλουν τα όργανα?Αν πεθάνει ο άνθρωπος τα όργανα δεν χρησιμοποιούνται,σε θέλουν να ζεις,και η ζωή διακόπτεται με το σταμάτημα της καρδιάς που αιματώνει τα όργανα.Ο εγκεφαλικός θάνατος είναι μια εκ του πονηρού επιλογή για να τεμαχίζουν τους ανθρώπους χωρίς συνέπειες.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Τα παιδια δεν πρεπει να ειναι εν δυναμει δοτες
    επειδη ετσι θελει οποιοσδηποτε υπουργος η βουλη,
    οι γονεις πρεπει να αποφασιζουν εαν επιθυμουν την
    την χορηγηση των οργανων των παιδιων τους.

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Το σώμα ζει όταν λειτουργεί η καρδιά,ο εγκεφαλικός θάνατος δεν σημαίνει ότι πέθανε ο άνθρωπος.Άρα θα μας κομματιάζουν εν ζωή οι Φρανκεστάιν!!!

    Reply
  13. Ανώνυμος

    11:16 ΜΗ ΠΡΟΤΡΕΧΕΤΩ Η ΓΛΩΤΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ. ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

    Reply
  14. Ανώνυμος

    Σα δε ντρέπονται,να μας κομματιάζουν θέλουνε οι ξετσίπωτοι και δε κουνιέται φύλλο!!

    Reply
  15. Ανώνυμος

    ΕΒΡΑΙΟΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΕΒΡΑΙΟΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΟΠΩΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ).

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΘΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!!!!!!

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΧΧΑΑΑΑ

    ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ!!!!!ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΖΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΟΤΑΝ ΠΗΔΑΓΕΣ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ;;;;;

    Reply
  16. Ανώνυμος

    Αν εφαρμόσετε και αυτό… τότε τα γιαούρτια θα γίνουν κατεψυγμένες τσιπούρες και θα σας τις σφηνώσουμε στον δημόσιο κώλο σας παλιοφασίστες εξωγήινα ανθρωποειδή

    Reply
  17. Ανώνυμος

    ΣΥΡΙΖΟΚΟΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΘΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    Reply
  18. Ανώνυμος

    ΕΛΛΗΝΕΣ !
    Ακούστε την Ο.Ε.Α. για να σωθείτε!
    Στο ellhnkaichaos.blogspot.com
    υπάρχει το Α’ + Β' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
    + ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ
    ΤΕΧΝΕΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ.
    450.000 Αλβανοί ουτσεκάδες (UCK+UCC) και
    600.000 χατζαροφόροι ισλαμιστές ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    περιμένουν το σύνθημα για να μας ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ.
    Λέτε, αν περιμένουμε, έτσι να κάνουμε και καινούριες γνωριμίες;(!)

    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΜΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ
    ΤΟΥ Δ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    Reply
  19. Ανώνυμος

    9:15 ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΛΥΣΗ. ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΞΕΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΜΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΠΙΣΤΗ;

    Reply
  20. Ανώνυμος

    Ποιός με βεβαιώνει πως αν κάνω αυτή τη δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ότι δεν θα χαθεί (να την εξαφανίσουν εννοώ)? Και σε περίπτωση που μου συμβεί κάτι, πρέπει να έχω αποδείξεις επάνω μου ότι δεν είμαι δότης οργάνων. Και τα νεαρά παιδιά που είναι περισσότερο ανέμελα όταν κυκλοφορούν τί θα γίνει? Βλέπετε οι νέοι είναι πιό ελκυστικοί δότες. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ

    Reply
  21. Ανώνυμος

    ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ-ΚΟΤΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΦΑΓΕΙΑ-ΠΛΑΤΗΡΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ. ΣΚΑΨΙΜΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ. ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΜΕ ΚΑΝΑ ΑΕΡΟΒΟΛΟ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *