Δήλωση-βόμβα Γ.Πανούση: “Η κυβέρνηση δωροδοκεί βουλευτές για να συγκεντρώσει 180 και να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας”

Σε μία δήλωση-βόμβα προχώρησε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης. Υποστήριξε πώς η κυβέρνηση δωροδοκεί βουλευτές, πιθανότατα από τους ανεξάρτητους, αλλά όχι μόνον, προκειμένου να συγκεντρώσει τους 180 που απαιτούνται για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την υπάρχουσα Βουλή.

«Έχει αρχίσει ήδη μια μεγάλη επιχείρηση συγκέντρωσης “προθύμων βουλευτών” για να βρεθούν οι 180 που απαιτούνται», είπε ο κ. Πανούσης και εν συνεχεία σε συνέντευξη του στην «Ελευθεροτυπία» έριξε τη… βόμβα.

«Με όλα τα μέσα. Πρόκειται για καθαρή συναλλαγή. Δεν μιλάω μόνον για χρήματα, δεν το γνωρίζω, χωρίς να το αποκλείω κιόλας. Μιλάω για υποσχέσεις, για εξυπηρετήσεις, εξασφαλίσεις, ακόμη και διορισμούς συγγενών – όλα τα γνωστά, δηλαδή, του ελληνικού πολιτικού συστήματος», σημείωσε.

Πρόκειται για μία συγκλονιστική αποκάλυψη. Για πρώτη φορά βουλευτής, και μάλιστα κόμματος το οποίο έχει συγκυβέρνησει με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αναφέρει χρηματισμό και εξυπηρετήσεις βουλευτών για να μπορέσει να παραμείνει στην εξουσία και μετά το χειμώνα του 2015 που είναι η Προεδρική εκλογή.

Ο κ. Πανούσης πρόσθεσε πώς δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις, ακόμη κι αν είναι υποψήφιος ο αρχηγός του κόμματός του Φώτης Κουβέλης.

«Αν δεχθούμε ως υπόθεση ότι ο Κουβέλης δέχεται να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος τότε θα πρέπει ταυτόχρονα η ΔΗΜΑΡ να επιστρέψει στην κυβέρνηση… Στην περίπτωση αυτή οι 13 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δε θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι. Δεν μπορεί δηλαδή ο Πρόεδρος να έχει μαζί του και τους 13. Εγώ σίγουρα, δεν πρόκειται να συμφωνήσω στην εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις. Αυτό το ξεκαθαρίζω», κατέληξε ο κ, Πανούσης.

Είναι γεγονός πώς η κυβέρνηση δίνει τον υπερ πάντων αγώνα προκειμένου να περάσει το κάβο της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και να εξαντλήσει την τετραετία διεκπεραιώνοντας όλο το πλάνο που έχει συμφωνήσει με την τρόικα για την εξόντωση του ελληνικού λαού και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Έφτασε στο σημείο να κλείσει αιφνιδιαστικά τη Βουλή για να παραγράψει αδικήματα «σκανδάλων» και να περάσει από τα θερινά τμήματα νομοσχέδια, όπως το ξεπούλημα της ΔΕΗ και τον αιγιαλό.

Έ, σε μερικές εξυπηρετήσεις ή σε λίγες… βαλίτσες με χρήματα, αν βέβαια ισχύουν αυτά που λέει ο κ. Πανούσης, θα κολλήσει τώρα. Εξάλλου ολόκληρο σύστημα είναι αυτό που μάχεται να παραμείνει στην εξουσία η υπάρχουσα κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί σε εκλογές τον Οκτώβριο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *