Του απέδωσαν διαταγή πληρωμής με 18 χρόνια καθυστέρηση

Δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να φτάσει μια διαταγή πληρωμής στα χέρια πολίτη στην Κρήτη…

Η διαταγή εκδόθηκε το 1994 και του επιδόθηκε πριν λίγες μέρες, χωρίς να έχει καμία υποχρέωση, σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών του νησιού, αφού πρέπει να πηγαίνει….
στον παραλήπτη εντός δύο μηνών. Σε διαφορετική περίπτωση σε ισχύει.

Με ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε η Ένωση εφιστά την προσοχή στους πολίτες να μην πτοούνται από τέτοιες παράτυπες πρακτικές.

“Έπειτα από αυτό ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας νέο άρθρο με τον αριθμό 630. Η διαταγή πληρωμής επιδίδεται σε εκείνον κατά του οποίου στρέφεται μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από την έκδοσή της. Αν η επίδοση δεν γίνει μέσα στην προθεσμία των δύο μηνών, η διαταγή πληρωμής παύει να ισχύει.

Έπειτα από τα παραπάνω εφιστούμε την προσοχή των καταναλωτών, στους οποίους επιδίδεται Διαταγή Πληρωμής να έρχονται άμεσα σε επαφή με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Νομικό Τμήμα) για να παίρνουν ενημέρωση και προστασία από παράτυπες πρακτικές.

Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί κάθε καταναλωτή οφειλέτη και μη , όταν νομίζει ότι αδικείται, όταν κάποιο έγγραφο δικαστικό ,τραπεζικό ή άλλο του παραδίδεται με δικαστικό επιμελητή, να μη θορυβείται, να μη φοβάται γιατί κάποιοι ηθελημένα θέλουν να σπείρουν φόβο και ανασφάλεια σε καθένα από εμάς, μέσα στις δύσκολες μέρες που ο καθένας μας βιώνει να τις κάνουν δυσκολότερες, και ακόμα χρησιμοποιούν για να μας προσβάλλουν και να μας εκθέσουν στο περίγυρο μας και για μια απλή ενημέρωση δικαστικό επιμελητή”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *