Σχεδόν 1.900 νεκροί στη Συρία από την έναρξη του Γενεύη 2

Σχεδόν 1.900 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία κατά τις τελευταίες 10 ημέρες, δηλαδή από την έναρξη της ειρηνευτικής συνδιάσκεψης Γενεύη 2…

για την επίλυση της συριακής κρίσης, σύμφωνα με τον Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μία μη κυβερνητική οργάνωση που ενημερώνεται πρωτίστως από αντικαθεστωτικούς ακτιβιστές.

Η συνδιάσκεψη άρχισε στις 22 Ιανουαρίου και οδήγησε στις πρώτες απευθείας επαφές μεταξύ αντιπροσωπειών της κυβέρνησης και τις αντιπολίτευσης.

Οι διαβουλεύσεις, που λήγουν σήμερα Παρασκευή, δεν έχουν οδηγήσει σε κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα, όπως παραδέχθηκε και ο διεθνής διαμεσολαβητής Λακντάρ Μπραχίμι, θέτοντας ωστόσο το θεμέλιο λίθο για την προσπάθεια τερματισμού της αιματοχυσίας.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και 498 άμαχοι. Οι 431 σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ τακτικών και αντικαθεστωτικών δυνάμεων, ενώ 40 έχασαν τη ζωή τους λόγω έλλειψης τροφίμων και φαρμακοϊατρικού υλικού στους οικισμούς που πολιορκούνται από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.

Πηγή: www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *